Megjelent: 12 éve

Külföldön tanulnak a portugál orvosnövendékek

Habár Portugáliában orvoshiány van, az egyetemi keretszámok továbbra is szűkösek. Emiatt a néhány tizedponttal lemaradt, de a gyógyítás iránt elhivatottságot érzők közül egyre többen választanak külföldi egyetemet, írja a Népszabadság.

A külföldre vágyó diákok első számú célpontja Spanyolország. A legtöbben Santiago de Compostela orvosi karát választják: itt a külföldi hallgatók kilencven százaléka portugál.

Egyre divatosabb célpont a Dominikai Köztársaság, ahol jelenleg mintegy negyvenen tanulnak. A spanyol nyelvű kurzusok után a legkedveltebbek Csehország orvosi karai, ezeknek jelenleg több mint háromszáz portugál diákjuk van.

A külföldi diplomával rendelkező portugál orvosoknak nincs problémájuk az elhelyezkedéssel, könnyen találnak állást.

Népszabadság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter