Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Légtechnikai gyártóüzem épül Csongrádon

Hatezer négyzetméteres, európai színvonalú légtechnikai gyártóüzemet épít a Csongrád Környezetvédelmi Ipari Park területén a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft. - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján a cég vezetése Csongrádon.

Prokop Miklós, a CLH Kft. ügyvezetője elmondta: a 845 millió forint összköltségvetésű fejlesztési elképzelést a saját tulajdonú 15 ezer négyzetméteres ingatlanon valósítják meg. A projekt az önerő mellett 507 millió forint vissza nem térítendő uniós és hazai forrásból valósul meg.

A cég eddig hűtés- és klímatechnikai, valamint épületgépészeti rendszerek szerelésével és telepítésével foglalkozott, mostantól azonban a szükséges alkatrészek nagy részét maguk gyártják majd, ezzel bővítve a termékkört. Így egyebek mellett fém légcsatornákat, hangcsillapítókat, légmennyiség szabályozókat, esővédő zsalukat, fém rácsokat, rácsokat, elszívókat, légszelepeket, dobozokat, tűzvédelmi berendezéseket tudnak gyártani. Emellett olyan innovatív termékeket is terveznek előállítani, melyek már exportpiacon is megállják a helyüket - tette hozzá.

A fejlesztés közvetett célja az eddig csak hűtés és klíma rendszereket szerelő és telepítő cég piaci potenciáljának erősítése, közvetett hatása pedig a kistérség foglalkoztatási helyzetének javítása. A vállalások szerint ugyanis 67 helybeli szakembert alkalmaznak majd a gyárban.

A 6000 négyzetméteres gyártóüzem mellett 1154 négyzetméter irodahelyiséget, 750 négyzetméter fedett tárolót építenek, illetve a telekhatáron belül kiépítik az infrastruktúrát. A beruházás már megkezdődött, a projekt befejezését jövő év elejére tervezik.
A CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft. 1989-ben alakult. A cég 250 főt foglalkoztat országosan a hűtés-, klímatechnikában és épületgépészeti kivitelezésben. Tavalyi árbevételük meghaladta a 7 milliárd forintot - mondta el az ügyvezető.
  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csak kiegészítő juttatásokra 4 milliárdot költ a Tesco Magyarországon

Bár a dolgozók létszáma folyamatosan csökken, a fizetések emelkednek a Tesco magyarországi egységeiben. Az áruházlánc nemzetközi mintára 10... Teljes cikk

Csaknem kétezer munkahelyet szüntet meg a Danone

Jelentősen csökkent a forgalmuk a koronavírus-járvány miatt. Teljes cikk

68 ezer liter szappan és közel 700 ezer maszk fogyott eddig a Volánbusznál

A járványügyi helyzetre tekintettel, az utasok és az autóbuszvezetők védelmében a Volánbusz március 29-től valamennyi járatán felfüggeszti az... Teljes cikk