Megjelent: 11 éve

Lehull a lepel az új miniszterek kilétéről

Megkezdődött Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt és az MSZP-frakció vezetőségének megbeszélése péntek reggel Budapesten. A Népszabadság szerint Oszkó Péter, a Deloitte könyvvizsgáló cég ügyvezetője lesz a pénzügyminiszter, Veres János pedig Bajnai Gordont váltja a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium élén.

Az MTI szerint a találkozón a képviselőcsoportot Lendvai Ildikó frakcióvezető, Katona Béla, Mesterházy Attila, Göndör István és Kovács Tibor frakcióvezető-helyettes képviseli. A megbeszélésen részt vesz még Podolák György, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke és Szabó Lajos, a frakció költségvetési munkacsoportjának vezetője. Bajnai Gordon a nap folyamán találkozik majd az SZDSZ vezetőivel is.

A Népszabadság ma azt írta, hogy Oszkó Péter elfogadta Bajnai Gordon felkérését, így a Deloitte könyvvizsgáló cég ügyvezetője lesz a pénzügyminiszter, a Magyar Nemzet viszont úgy tudja, Oszkó még nem hozott végső döntést. A Népszabadság szerint kimaradhat az új kabinetből Kiss Péter kancelláriaminiszter, miután Bajnai a szociális és munkaügyi tárca vezetésére kérte fel, de ő ezt visszautasította. A Miniszterelnöki Hivatal élére Bajnai állítólag új embert keres, mert átszervezné a kancelláriát, amely a jövőben kizárólag a válságkezelés központja lenne.

A távozó Göncz Kinga helyére külügyminiszter-esélyesként emlegetik Iklódy Gábor, volt svéd nagykövetet és Balázs Péter korábbi magyar EU-biztost a Magyar Nemzet szerint. A lap mérvadó szocialista forrásai szerint az MSZP erős emberei, Kiss Péter, Szekeres Imre és Gráf József maradnak a kormányban, ahogy Székely Tamás egészségügyi miniszter is. A napilap szerint az SZDSZ kész elfogadni, hogy a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium élén Veres János pénzügyminiszter váltsa Bajnai Gordont.

MTI/Napi Gazdaság/Népszabadság/Magyar Nemzet
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter