Lesz munka bőven a kecskeméti Mercedes-gyárban"/>
Megjelent: 8 éve

Lesz munka bőven a kecskeméti Mercedes-gyárban

A tervek szerint ebben a hónapban indulhat a sorozatgyártás a német cég hazai üzemében, ahol a jelek szerint lesz munkájuk a dolgozóknak, hiszen a vállalat februárban új eladási csúcsot döntött, így szükség lesz a kecskeméti gyár csatasorba állítására, hogy a megrendeléseket teljesítsék.

images

Az előzetes tervek szerint márciusban kezdheti meg a termelést a Mercedes kecskeméti gyára, ahol a cég új A- és B-osztályú modelljeit fogják gyártani. A német autógyár már tavaly decemberben bejelentette, hogy felvették a kétezredik dolgozót Kecskeméten, idén pedig tovább folytatják a toborzást, hogy elérjék a kitűzött 2500 főt. A gyár honlapja továbbra is hirdeti a toborzásokat, most pénteken például Szolnokon várnak fényező, elektrotechnikai, mechatronikai, karbantartó, karosszérialakatos, lakatos, autószerelő, szerszámkészítő vagy ipari technikusi, elektromechanikai műszerész végzettséggel rendelkező pályázókat.

A német cég 2008-ben döntött úgy, hogy hazánkban építi fel új gyárát, mely évi százezer autó elkészítésére lesz majd alkalmas. A vállalat a korábbi A- és B-osztályokat újítaná fel, ezek készülhetnek Kecskeméten is. Az elmúlt három évben fokozatosan épült fel a gyár, tavaly szeptemberben már bemutatták az első Kecskeméten készült B-osztályú Mercedeseket, azonban azokat akkor még nem lehetett fotózni.

"Szeptemberben elkezdődtek a gyártási teszt különböző fázisai. Ennek keretében tesztautókat gyártanak, melyekkel optimalizálják a termelési folyamatokat, különös tekintettel arra, hogy a sorozatgyártás megkezdéséig minden folyamat biztosítsa a Mercedes csúcsminőséget. A tesztüzem során számos járművet gyártottak a kecskeméti gyárban, melyeket a gyár területén kívül csak erre megfelelő jogosítvánnyal rendelkező szakértők vezethetnek. Sokan találkozhattak már Kecskeméten és környékén "Az új B-osztály - Made in Kecskemét" feliratú, éppen próbaúton lévő járművekkel. A próbagyártás befejeztével jövő év első negyedévében legördülnek az első ügyfélautók a gyártósorról" - írta decemberi közleményében a gyár. A gyár honlapján a gyárnyitás időpontját továbbra is 2012 márciusára teszik, konkrét időpont egyelőre nincs.

Bőven lesz megrendelés

A Daimler hétfőn kiadott közleménye arra utal, hogy Kecskeméten is bőven lesz munkája az új gyárnak: a német anyacég februárban újabb értékesítési rekordot döntött, így folytatódik az erős évkezdés. A cég eladásai világszinten 20,3 százalékkal nőttek, ami a közlemény szerint hozzájárul ahhoz, hogy a Mercedes elérje kitűzött célját, és új rekordot döntsön az első negyedévben.

A magyar gyár szempontjából azért különösen jók az adatok, mert az eladási rekord nem kis részben az új B-osztálynak volt köszönhető, melyből a tavalyi premier óta már 100 ezer darabot adott el a gyártó, aki további növekedésre számít ezen a téren.

A Daimler tájékoztatása szerint a nagyobb piacok közül Németországban 21,6 százalékos volt a növekedés az eladásokat tekintve 2011 februárjához képest, Kínában 57,5 százalékkal több Mercedest adtak el, míg az Egyesült Államokban 16,9 százalékkal tudott növekedni a cég. Az idei év első két hónapjában összesen 182 568 autót adott el a vállalat, ami 12,6 százalékkal magasabb a tavalyi év hasonló időszakának adatánál. Februárban az orosz piacon is újabb rekordot döntött a német gyártó eladásait tekintve, ami a magyar gyár szempontjából kiemelten fontos lehet.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Daimler tervei szerint mikorra futhat fel teljes kapacitásra a kecskeméti üzem, illetve a jelenlegi számok alapján erre szükség lesz-e. A cég a Magyarországon gyártásra kerülő modellek közül egyelőre csak az új B-osztályt értékesíti, ebből februárban közel tízezer darabot adtak el világszerte. A másik modellt, az új A-osztályú Mercedest csak a napokban mutatja be hivatalosan a gyártó.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Munkahelyeket hoz létre a Royal Traktor Pápán

Húsz munkahelyet hoz létre a Royal Traktor Zrt. pápai telephelyén, ahol értékesítési képzéseket is tartanak majd. Teljes cikk

Munkavállalói összefogással veszik fel a harcot a krízissel a Continental dolgozói

A Continental egyéni védőeszközök gyártásával és a a termelés átcsoportosításával reagált a járványhelyzetre. Teljes cikk

Munkahelymegtartásért jutalékemelés a kkv-knak

A Szerencsejáték Zrt. a munkahelyek megtartását kéri a támogatásért a értékesítő partnereitől. Teljes cikk