Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Leváltották a bükki és a balaton-felvidéki nemzeti park igazgatóját

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kedden felmentette Duska Józsefet a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság éléről és Balogh Lászlót a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság éléről - erősítette meg az MTI értesülését a Vidékfejlesztési Minisztérium.

A minisztérium nem kívánta megindokolni a felmondást, mondván, nem közérdekű adatokról van szó, és azért sem, mert a kormánytisztviselők nem adtak felhatalmazást felmentésük indokainak nyilvánosságra hozatlához. Tájékoztatásuk szerint az érintett intézmények munkája zavartalan és folyamatos, az új kinevezésekig a vezetői teendőket az eddigi igazgatóhelyettesek - a Bükki Nemzeti Parknál Dudás György, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parknál Petróczi Imre - látják el megbízott igazgatóként.

Az MTI értesülése szerint a Bükki Nemzeti Parknál 18 éve dolgozó, 14 éve azt vezető Duska Józsefnek a Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzet földbérleti ügyei miatt kell távoznia, míg a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkot 8 éve vezető Balogh Lászlónak a fehérvízi természetkárosítást is felvető Hubertus-ügy miatt kell megválnia posztjától. Az érintetteket felmentették a munkavégzés alól, de további két hónapig állományban maradnak, ez alatt kell átadniuk utódjuknak a munkájukat.

Az MTI megkeresésére a két kormánytisztviselő nem kívánt nyilatkozni a menesztése okairól és körülményeiről.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter