Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Leváltották a MÁV Informatika vezérét

Leváltották Katus Gábort a MÁV Informatika Zrt. éléről, az új vezérigazgató Sánta Zoltán - értesült az Index.hu, az internetes portálnak a MÁV is megerősítette a vezetőcserét.

A MÁV sajtóosztályán az előző vezér távozásának okairól nem adtak felvilágosítást, mindössze annyit közöltek, hogy a MÁV vezetősége Sánta Zoltánnal képzeli el cég működtetését a jövőben. Sánta Zoltán korábban a távközlési osztályt vezette a cégnél - olvasható a portál hétfői hírében.

Az Index úgy tudja, a cégen belül többek közt a Katus Gábor nevével fémjelzett szakmai kör is ellenezte azt a tűzfal-beszerzést, amelynek "megfúrása" miatt a vállalat úgynevezett compliance osztálya is "elvérzett". Hozzáteszik: azt nem tudni, hogy az ügy kapcsolódik-e Katus Gábor leváltásához.

A portál egy másik, ugyancsak hétfői cikkében írt arról, hogy szeptembertől a MÁV megszünteti a frissen létrehozott szabályozás, etika és kockázatmenedzsment (compliance) osztályát. Ennek feladata az volt, hogy a belső ellenőrzéssel és a biztonsági osztállyal összehangolva vizsgálja a vállalat folyamatait, és felhívja a figyelmet azokra a jogi, szabályozási visszásságokra, amelyek többek közt a korrupcióra is lehetőséget adnak.

Az említett tűzfal-beszerzési ügyben az Index szerint a MÁV úgy akart 144 millió forintért egy új hardvert beszerezni, hogy aztán kiderült, raktáron is hever egy funkciójában egészen hasonló, amit már csak be kellene szerelni nagyjából ötmillió forintért. A tűzfalat eladásra kínáló cég pedig már a zsebében érezte a megállapodást, a pályázat még le sem zárult, a cég már oktatta a MÁV Informatika munkatársait az új rendszer használatáról.


  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter