Megjelent: 15 éve

Magának csinált helyet az MTV elnöke

Rudi Zoltán utolsó intézkedéseiként létrehozott egy új igazgastóságot, és kinevezett egy alelnököt. Az alelnök első intézkedéseként kinevezte Rudit az új igazgatóság élére.

Igazgatóból lett a Magyar Televízió elnöke 2004-ben, négy évvel később pedig, újra az MTV igazgatója lett Rudi Zoltán.

A Magyar Televízió Stratégiatervezési és Kommunikációs Igazgatóságát irányítja mától Rudi Zoltán, akit a hétfőn hivatalba lépett Medveczky Balázs alelnök kért fel arra, hogy igazgatóként legyen újra az MTV alkalmazottja.

Elnökként, 2004. március 5-étől a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriuma határozott idejű megbízási jogviszony keretében foglalkoztatta Rudi Zoltánt, aki négy évvel ezelőtti megválasztásáig az MTV aktuális műsorokért felelős igazgatója volt.

A Stratégiatervezési és Kommunikációs Igazgatóság az MTV Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításával március 1-én jött létre. Feladata, hogy kidolgozza a köztévé fejlesztési terveit, továbbá az intézményi és üzleti kommunikációs stratégiát. Ugyancsak az új igazgatóság tevékenységi körébe tartozik az MTV nemzetközi kapcsolatainak fejlesztése. Ennek keretében sürgető feladat, hogy az igazgatóság sikeresen megszervezze az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) júliusi budapesti közgyűlését, melyet Rudi kezdeményezésére tartanak hazánkban.

A SzMSz módosításáról – a médiatörvény és az MTV alapító okiratának előírásai alapján – az elnök döntött. Vagyis Rudi hozta létre azt az igazgatóságot, amelyet mostantól vezetni fog.

Rudi Zoltán ugyan ismét pályázott az MTV elnöki tisztére, de a közmédium ellenzéki kurátorai nem álltak mellé, és többek között a televízió közszolgálati teljesítményét kevesellték. Ugyanakkor Rudi tehetséges lobbista itthon és külföldön is. Ezt támasztja alá az is, hogy a számos támadás ellenére ő - elődeivel ellentétben - ki tudta tölteni négyéves mandátumát.
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek
  • 2023.03.30euChance KLUB Elindult az euChance program, melynek egyik kulcs eleme a networking lehetőséget biztosító euChance KLUB. Szeretettel meghívjuk a 2023-as év első eseményére. 2023. március 30. 9:00-11:00 Nem Adom Fel Kávézó 1086 Budapest, Magdolna utca 1. Részletek Jegyek
  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek