Megjelent: 10 éve

Magyar vállalkozások építik a kecskeméti Mercedes-gyárat

Teljes gőzzel folynak a Kecskemét határában létesülő új Mercedes-Benz-gyár építési munkálatai, amelynek több mint 75 százalékát magyar vállalkozások nyerték el - számol be a Népszabadság.

A 800 millió eurós beruházás keretében megépülő kecskeméti Mercedes-Benz-gyárnál magyar vállalkozások nyerték el eddig az építési munkálatok több mint 75 százalékát - közölte Frank Klein, a gyárépítés projektvezetője és leendő gyárigazgató. Hozzátette: a leendő gépkocsigyártási alapanyagok beszállítóiként is komolyan számolnak a hazai cégekkel. Első lépcsőben tíz, majd további harminc beszállítónak biztosítanak telephelyet az ipari parkban.

Az ügyvezető arról is szólt, hogy a térség legvonzóbb munkaadója szeretnének lenni. A csapatépítést már az építkezés megkezdése előtt megkezdték. Eddig 260 dolgozót vettek fel, köztük 160 magyart, őket a kecskeméti minitanüzemben és külföldi vállatoknál képezik ki. Az év végéig hétszázra, jövőre 2500-ra nő a kecskeméti csapat létszáma - olvasható a Népszabadságban.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter