Megjelent: 10 éve

Május 20-ig kell bevallani a személyi jövedelemadót

Május 20-ig kell bevallani az 1053-as számú nyomtatványon a személyi jövedelemadót. Aki adót igényel vissza, annak érdemes mielőbb beadnia azt - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-vel.

A közlemény szerint, ha a magánszemély adót igényel vissza, akkor azt a bevallástól számított 30 napon belül visszautalják számára. A közlemény hangsúlyozza, hogy az adót abban az esetben is május 20-ig kell megfizetni, ha a bevallás benyújtása már korábban megtörtént.

A személyi jövedelemadó bevallást elektronikus úton, a www.magyarorszag.hu honlapon keresztül is be lehet adni, de ehhez ügyfélkapus regisztráció szükséges.

A regisztráció a NAV kijelölt ügyfélszolgálatain, az okmányirodákban, a személyi adat- és lakcímnyilvántartó központi szerveinél és a külföldön lévő magyar konzuli képviseleteken végezhető el - olvasható a közleményben.

Az adóhatóság további szolgáltatása ebben az esetben az, hogy a beküldött bevallások feldolgozási állapotát és a folyószámla adatokat az ügyfélkapun keresztül az eBEV portál segítségével meg lehet nézni.

A NAV nyomtatványkitöltő programjával elkészített és kinyomtatott, vagy hagyományos nyomdai úton készült bevallásokat postán is fel lehet adni, vagy személyesen is át lehet adni a NAV ügyfélszolgálatain.

hirado.hu/MTI


  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter