Malév 
Megjelent: 16 éve

Malév: "az elnök-vezérigazgató távozhat, mi sztrájkolunk!"

"Az európai törvényeket és az alapvető emberi normákat tiszteletben tartó, nagy munkabírású, nem megosztó személyiség" -et követel a Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete (LDFSZ) Sándor László jelenlegi elnök-vezérigazgató helyére. Az ÁPV Rt. felé tett követelések mindenek előtt a vezérigazgató személyének cseréjéről szólnak, de tartalmazzák továbbá a béremelési követeléseket és az egyes feladatok kiszervezésének hiányosságait is.

Az egyenlőre határozatlan időpontra előirányzott tiltakozó demonstráción a földi-, és légikiszolgáló személyzet, továbbá a gazdasági területen dolgozók egyaránt részt kívánnak venni abban az esetben, ha követeléseiket nem teljesíti a Malév vezetősége. A Népszabadság értesülései szerint a hét vége folyamán az ÁPV Rt. elnöke, Mészáros Tamás egyeztető tárgyalásokat ajánlott október 21.-ei időponttal, ám ezt túl későinek tartják a szakszervezeti vezetők. Az LDFSZ vezetői szombaton levélben hívták fel az ÁPV Rt., valamint a Malév vezetőségének figyelmét arra, hogy a hét eleje folyamán figyelemfelhívó akciót szerveznek amennyiben a tervezett egyeztető tárgyalást nem tűzik ki korábbra. A napilap értesülései szerint Sándor László bármikor hajlandó tárgyalni a szakszervezettel a személyét érintő kérdésekről, ám az LDFSZ vezetői kifejezetten ragaszkodnak a háromoldalú tárgyaláshoz.

A vezérigazgató-váltás tekintetében megoszlik a MALÉV összesen hat szakszervezetének véleménye, mivel közülük hárman elítélik a demonstrálók követeléseit. Mint azt megtudhattuk, a napokban az egyik szakszervezeti érdekvédő lemondását is kezdeményezték, mert az továbbra is lojális maradt Sándor László személyéhez.

Idő közben egyre nagyobb bajok vannak a Malév háza táján. Egy kimutatás szerint több mint 50 személyt váltottak le az utóbbi egy év során a Malév közép- és felsővezetői közül. Ismeretes, hogy a napokban távozott Nemes Ervin kereskedelmi vezérigazgató-helyettes és Fehérváry Géza üzemeltetési vezérigazgató-helyettes is. A drasztikus személyügyi változásokat mi sem példázza jobban, minthogy 217 millió forintot fizettek ki a légitársaságnál végkielégítés címén csak az elmúlt nyolc hónap folyamán.

A hivatalosan október 20-án lejáró privatizációs pályázat és a jelenlegi helyzet igencsak megnehezíti az amúgy is csőd szélén álló légitársaság jövőjét.



A NOL cikke nyomán
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter