Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Marad a Sajtószakszervezet elnöke

Ismét F. Kováts Évát választotta meg a Sajtószakszervezet elnökének a szervezet 25., tisztújító választmányi ülése szombaton Budapesten.

Az ülésen F. Kováts Éva emlékeztetett arra, hogy 25 éve, 1989 május 31-én tartotta meg a frissen alakult Sajtószakszervezet az első kongresszusát.

A magyar sajtó legnagyobb munkavállalói érdekképviseletének ügyvezető társelnöke, M. Lengyel László beszámolójában hangsúlyozta: az érdekvédelmi munka az elmúlt években jelentősen átalakult, elsősorban a jogszabályi és a szakmai környezet változása miatt. Hozzátette: módosult a médiatörvény, az egyesületi törvény, a polgári törvénykönyv, a munka törvénykönyve, létrejött az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Médiatanács, átszervezték a közmédiát, jelentős tulajdonosi változások történtek a kereskedelmi médiában, összességében nehezebbé vált a sajtóban dolgozók érdekeinek képviselete.

Az új helyzethez igazodó válaszadási kísérletként merült fel a szövetségkeresés gondolata, és előkészítő tárgyalások kezdődtek a legnagyobb létszámú, mintegy 250 ezer aktív taggal bíró hazai szakszervezeti konglomerátumhoz, a Magyar Szakszervezeti Szövetséghez történő csatlakozás lehetőségéről - mondta.

Az ülés végén a választmány megválasztotta a szakszervezet vezetőit, elnökségét és felügyelőbizottságát. A Sajtószakszervezetet továbbra is F. Kováts Éva elnök vezeti, és M. Lengyel László ügyvezető társelnök, valamint Hargitai Miklós társelnök is újabb ötéves megbízatást kapott.

A jubileumi ülésen Vasvári Pál Emlékplakettet kapott F. Kováts Éva és Jánosi János. örökös taggá nyilvánították Nagy Józsefet és Merza Zsuzsát, dr. Elek Istvánnak pedig a Vasvári Pál Újságírói Önsegélyező Alapítvány örökös tiszteletbeli elnöke címet adományozták.

A Sajtószakszervezet és a Diplomata Magazin Kiadó a sajtómunka segítéséért díjat adományozott Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkárnak, Lounes Magramane-nak, Algéria magyarországi nagykövetének, valamint Jüllich Ádámnak, a Jüllich Glas Holding Zrt. elnökének.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter