Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Maradhat a 98 százalékos különadó

Selmeczi Gabriella közölte azt is: javasolják a kormánynak, vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy a pénzügyi tranzakciós illeték és a telekommunikációs adó tervezett mértékét a nehéz helyzetben lévő családok esetében csökkentsék, vagy bevezetésük őket ne érintse. Nekik ugyanis a plusz pár száz forintos kiadás is komoly problémát okozhat - indokolta.

A Széll Kálmán Terv 2.0 szerint a telekommunikációs adó a telefonhívásoknál általánosan minden megkezdett perc és elküldött SMS/MMS után 2 forint, a pénzügyi tranzakciós illeték mértéke pedig egy ezrelék lenne. Utóbbi adónem alapvetően lakossági és vállalati banki, illetve postai tranzakciókra (így a készpénzfelvételre és -befizetésre, a gazdasági szereplők banki átutalásaira, a csoportos beszedésekre, a bankkártyás vásárlásokra és a postai pénzforgalmi tranzakciókra) terjedne ki.

A 98 százalékos különadót - amely a 2, illetve a 3,5 millió forint feletti végkielégítéseket sújtja - azért vezették be - emlékeztetett Selmeczi Gabriella -, mert kiderült, hogy egyesek több tízmilliós végkielégítésekkel távoztak az állami szférából. A Fidesz ragaszkodik ehhez az adónemhez - jelentette ki, majd közölte, hogy ez a kormánypárt tagságának és támogatóinak elvárása.

A Fidesz szóvivője kifejtette: a Széll Kálmán Terv 2.0 két részből áll, egy adóátrendezésből a bevételi oldalon és egy kiadáscsökkentésből, amelyben a tervezet szerint az állam jár majd az élen. A cél az, hogy minél szélesebb legyen az adóalap, hogy a terhek szét legyenek terítve, valamint az, hogy a munkát terhelő adók helyett a fogyasztási típusúakat erősítsék, ezek ugyanis igazságosabbak - sorolta Selmeczi Gabriella.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter