Megjelent: 5 éve

Más ágazatokban is betilthatják a vasárnapi munkát

A KDNP-s Harrach Péter úgy látja, további kivételekre és a munkavégzési tilalom más ágazatokra való kiterjesztésére is szükség lehet.

- Mi nem foglalkozunk hatástanulmányokkal, mert nem a mi dolgunk, az a tárca dolga. A képviselői javaslatnak nem kötelező tartozéka a hatástanulmány. 2011-ben hallottam róla, hogy a kormány szándékozik ilyet végezni, de nem ismertem a tartalmát - mondta a lapnak Harrach Péter. A KDNP parlamenti frakciójának a vezetője nem ismerte a negatív adatokat.

Két hónap múlva át kell tekinteni a tapasztalatokat, és egy kormányrendeletben további "megfelelő kivételeket még be kell venni a rendszerbe", hogy az üdülőhelyeken vasárnap is nyitva legyenek az üzletek - mondta a vasárnapi zárva tartásról a Népszabadságnak Harrach Péter.

A KDNP-s politikus szerint - ha a gazdaság lehetővé teszi - más területen is kell a szabad vasárnapot biztosítani.

A Népszabadság kérdésére, hogy milyen munkahelyek, feladatkörök esetén lenne tiltva a vasárnapi munka, úgy válaszolt: "ott, ahol dolgoznak, még mindig egymillió ember dolgozik vasárnap. A kivételek meg kell, hogy maradjanak, a szolgáltatásban és a folyamatos munkavégzést igénylő üzemekben, például egy kohóban nem lehet leállni a munkával, de a rendőrnek, újságírónak, a politikusnak is dolgoznia kell". - Nem lenne ördögtől való, ha valóban csak az dolgozna vasárnap, akinek muszáj - mondta a KDNP frakcióvezetője.

Harrach szerint sokkal nagyobb érték és eredmény az, hogy a munkavállalók számára hosszú távon életforma lesz a szabad vasárnap, mint amilyen kellemetlenséget a vásárlói szokások átalakítása jelent.

Népszabadság
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Folytatódhatnak a bértárgyalások a Magyar Postánál

A bérvita a koronavírus miatt szakadt meg tavasszal, a szakszervezetek elnökeit július 1-jére hívták össze. Teljes cikk

Ennyi pénzt szán a kormány a munkahelyek megőrzésére és teremtésére

A vállalkozások számára 2416 milliárd forintnyi kedvezményes hitel- és tőkeforrást teremtenek. Teljes cikk