Megjelent: 8 hónapja

Még mindig nem tudni, kapnak-e kedvezményes bérletet az ingázó rendőrök

Egyes megyei kapitányságokkal átmenetileg meghosszabbította a szerződést a VOLÁN, de továbbra is sok a megválaszolatlan kérdés.

Most sem lehet tudni, hogy lesz-e központi megállapodás az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a VOLÁNBUSZ Zrt. között a távolsági buszokkal munkába járó hivatásos rendőrök kedvezményes bérletéről - írja a Népszava. A VOLÁN a megyei kapitányságok egy részével átmenetileg meghosszabbította a szerződést.

A lap januárban írta meg, hogy a megyei rendőr főkapitányságok munkatársainak februártól bérletet kell venniük a Volánbusz járataira, mert a szervezet nem tudott megállapodni a busztársasággal. A közlekedési cég a Népszavát arról tájékoztatta, hogy nem rajtuk múlik a döntés. A lap az ORFK-tól azt az információt kapta, hogy 11 megyében van valamilyen megállapodás a távolsági buszvállalattal, de arra nem kaptak választ, hogy lesznek-e központi tárgyalások a kérdésről a két szervezet között. Az ORFK továbbá közölte, hogy a megyei kapitányságok önálló költségvetési szervnek számítanak, így szabadon alkudozhatnak a munkatársak kedvezményes utazásáról. Elismerték, hogy a civil állomány tagjai Budapesten januártól nem kapnak bérlettámogatást, ami 9500 forintos bércsökkenést jelent számukra.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja annak lehetőségét, hogyan tudja kompenzálni a korábbi juttatást” - áll a válaszukban.

A zsaruellato.hu Facebook-csoportban többen is elégedetlenségüket fejezték ki. Egy első éves rendészeti szakgimnáziumi tanuló azt írta, ösztöndíjként 29 ezer forintot kapott, amiből meg kéne vennie a bérletet, és fizetnie kéne a hazautazásokat, a kollégiumi díjat és az ebéden kívüli étkezéseit.

Népszava
fotó: pixabay
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Idén is keresik a felelősségteljes munkáltatókat

A pályázatra szeptember 30-ig lehet jelentkezni. Teljes cikk

Akár Brüsszel engedélye nélkül is megemeli a postások bérét a magyar kormány

Mindenképp megkapják a béremelést a postai dolgozók. Több mint 14 ezer munkavállaló részesülhet legalább 10 százalékos bérfejlesztésben. Teljes cikk

Kaotikus állapotra panaszkodik, petíciót indított a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete

A VPDSZ elnöke kilenc pontban fogalmazta meg a szakszervezet követeléseit. Teljes cikk