Megjelent: 10 hónapja

Még mindig nem tudni, kapnak-e kedvezményes bérletet az ingázó rendőrök

Egyes megyei kapitányságokkal átmenetileg meghosszabbította a szerződést a VOLÁN, de továbbra is sok a megválaszolatlan kérdés.

Most sem lehet tudni, hogy lesz-e központi megállapodás az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a VOLÁNBUSZ Zrt. között a távolsági buszokkal munkába járó hivatásos rendőrök kedvezményes bérletéről - írja a Népszava. A VOLÁN a megyei kapitányságok egy részével átmenetileg meghosszabbította a szerződést.

A lap januárban írta meg, hogy a megyei rendőr főkapitányságok munkatársainak februártól bérletet kell venniük a Volánbusz járataira, mert a szervezet nem tudott megállapodni a busztársasággal. A közlekedési cég a Népszavát arról tájékoztatta, hogy nem rajtuk múlik a döntés. A lap az ORFK-tól azt az információt kapta, hogy 11 megyében van valamilyen megállapodás a távolsági buszvállalattal, de arra nem kaptak választ, hogy lesznek-e központi tárgyalások a kérdésről a két szervezet között. Az ORFK továbbá közölte, hogy a megyei kapitányságok önálló költségvetési szervnek számítanak, így szabadon alkudozhatnak a munkatársak kedvezményes utazásáról. Elismerték, hogy a civil állomány tagjai Budapesten januártól nem kapnak bérlettámogatást, ami 9500 forintos bércsökkenést jelent számukra.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja annak lehetőségét, hogyan tudja kompenzálni a korábbi juttatást” - áll a válaszukban.

A zsaruellato.hu Facebook-csoportban többen is elégedetlenségüket fejezték ki. Egy első éves rendészeti szakgimnáziumi tanuló azt írta, ösztöndíjként 29 ezer forintot kapott, amiből meg kéne vennie a bérletet, és fizetnie kéne a hazautazásokat, a kollégiumi díjat és az ebéden kívüli étkezéseit.

Népszava
fotó: pixabay
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Rendkívüli gyorssegélyt kapnak a jövedelem nélkül maradt művészek

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület által megítélt összeg 50 ezertől 140 ezer forintig terjedhet. Teljes cikk

A megkérdezettek majdnem fele fél tőle, hogy bizonytalanná válik a jövedelme

A BÁV Zálog felmérését kitöltők 20 százalékának nincs tartaléka. Teljes cikk

Rezidensszövetség: az orvosi bér emelése és a hálapénz betiltása nem tűr halasztást

A kötelező kirendelés idejére ne csak az alapbér, hanem az ügyeleti díjak, túlóra-díjak is emelt összegben járjanak - javasolja a szövetség. Teljes cikk