Megjelent: 12 éve

Még nem tudni, megy vagy marad a Fővárosi Vízművek vezetője

Felfüggesztette a Fővárosi Vízművek közgyűlése a társaság vezérigazgatójának felmentésével kapcsolatos döntését - értesült az InfoRádió.

Haranghy Csaba közös megegyezéssel távozott posztjáról - legalábbis erről határoztak a vízművek igazgatósági tagjai szeptember 17-én. A társaság közgyűlése azonban tegnap nem döntött a vezérigazgató felmentéséről, az ügyet október végére napolta el. Vagyis addig a cég vezérigazgatója továbbra is Haranghy Csaba, de a társaságot a gazdasági vezérigazgató-helyettes, Keszler Ferenc irányítja.

Haranghy Csaba hat éve vezette a Fővárosi Vízműveket. Hivatalos információ nincs arról, hogy miért távozott a társaság éléről. A Népszabadság úgy tudja, e mögött az állhat, hogy korábban városházi politikusok megvonták nyilatkozati jogát, és megbénították az érdemi munkavégzésben is.

A lap információi szerint Haranghy Csaba tavasszal a menedzsmentdíjról szóló vita lezárásakor vesztette el a befektetők bizalmát, akik ezt követően jelentősen korlátozták döntési jogkörét.

A vízművek privatizációs szerződése szerint a vezérigazgatót a befektetők jelölik. Azonban most Demszky Gábor javaslatára pályázattal töltik be a megüresedett vezérigazgatói posztot.

Info Rádió
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter