Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Megbízott vezető irányítja a balatoni halgazdálkodást

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHN) vezetésével átmenetileg Bana Sándor gazdasági és kereskedelmi igazgatót bízták meg – közölte a cég felügyeleti jogát gyakorló Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság vezetője, Puskás Zoltán hétfőn.

Puskás Zoltán közölte azt is, még tart a minisztériumi egyeztetés a halgazdálkodási társaság, illetve a balatoni halászati tevékenység jövőjéről.

A BHN honlapjának tájékoztatása szerint a korábbi vezérigazgató, Füstös Gábor felmondási ideje lejárt, ezért bízták meg további intézkedésig Bana Sándort.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter 2013. december elején határozatlan időre leállíttatta a halászatot a Balatonon, amelyet követően a cég vezérigazgatója beadta felmondását. A miniszter azzal indokolta döntését, hogy a hasznosítót sok kritika érte az utóbbi időben, amelyet meg kell vizsgálni, és ezzel egy időben újra kell gondolni a jogosultság rendszerének átalakítását.

A Balaton ökológiai egyensúlyáért felelős halgazdálkodási társaság dolga egyebek közt a haltelepítés, halőrzés, horgászjegy-értékesítés, kereskedelmi célú halászatot 2009 óta nem folytathat, azóta szelektív busa, keszeg és angolna gyérítést végezhet.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter