Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 6 éve

Megfelezi vezetői bérét a Panasonic

A pénzügyi gondokkal küzdő Panasonic felére csökkenti a cég elnökének, illetve az igazgatótanács vezetőjének bérét júliustól a romló eredményért való felelősségük miatt - jelentette szerdán a Kyodo hírügynökség.

Cuga Kadzuhiro elnök és Ocubo Fumio, az igazgatótanács elnöke eddig sem vette fel fizetésének 40 százalékát a japán elektronikai cég rossz pénzügyi helyzete miatt, míg a felső vezetés további tagjai bérük 10 és 20 százalék közötti részét tették vissza a vállalati kasszába. Így a mostani bejelentés végső soron a korábbi gyakorlat formalizálásának tekinthető.

A cég 2011-ben fejenként 133 millió jent (302 millió forint) fizetett ki két topmenedzserének.

A Panasonic takarékoskodása a vezetőség mellett a dolgozókat is érinti majd. A cég jelenleg a munkaidő béremelés nélküli növeléséről tárgyal a dolgozók szakszervezetével, az intézkedést a május és jövő március közötti időszakra tervezik bevezetni.

A vezetők bérén való, becslések szerint összesen több tízmilliárd jenre rúgó spórolástól a Panasonic pénzügyi helyzetének javítása mellett azt reméli, hogy ennek hatására könnyebb lesz megegyeznie a szakszervezetekkel is.

A Panasonic 765 milliárd jenes nettó veszteségre számít a március 31-én zárult 2012-es üzleti évre, eladásai csökkenése, valamint a vállalat által végrehajtott szerkezetátalakítás jelentős költségei miatt.
Follow hrportal_hu on Twitter