Megjelent: 9 éve

Megkezdték a sztrájk szervezését a buszosok

A tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t (MNV) terheli a felelősség, ha nem tudnak a Volán társaságok szakszervezetei a munkáltatókkal megállapodni - közölte Dobi István, az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetségének (AKSZSZ) elnöke a Napi Gazdaság értesülései szerint.

A szakszervezeti vezető beszámolója szerint a három dél-dunántúli megyében fél éve alakult AKSZSZ két tagszervezeténél, a Kapos Volán Zrt.-nél és a Pannon Volán Zrt.-nél is eredménytelenül zárultak a sztrájk előtti kötelező egyeztető tárgyalások a munkáltatókkal hétfőn és szerdán. A Kapos Volán Zrt.-nél működő Kapos Volán Autóbusz-közlekedési Szakszervezet már kedden a Munkaügyi Bírósághoz fordult, kérve, hogy állapítsák meg a sztrájk ideje alatti elégséges szolgáltatás mértékét. A Pannon Volán Zrt.-nél működő ADU-Baranya Megyei Független Szakszervezet csütörtökön kívánja megtenni ezt a lépést.

A sztrájk-szervezéshez a Gemenc Volánnál, valamint annak alvállalkozójánál, az OrangeWays Zrt.-nél működő DÁM Szakszervezet is csatlakozik, ha az egyeztető tárgyalásaik február 22-én eredménytelenül záródnak.

Az AKSZSZ továbbra is kész minden törvényes eszközzel, ha kell sztrájkkal is elérni, hogy az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) bérajánlása felső mértékének megfelelő, 6 százalékos keresetfejlesztésekre sor kerüljön a dél-dunántúli régióban működő Volán társaságoknál - hangsúlyozta a szakszervezeti vezető.

Napi Gazdaság
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter