Megjelent: 14 éve

Megnyílt az Apollo Tyres gyöngyösi irodája

Az indiai székhelyű Apollo Tyres a világ jelenlegi legmodernebb gumiabroncs-gyártási technológiáját fogja alkalmazni Gyöngyösön - jelentette ki Neeraj Kanvara, a cég alelnöke, amikor megnyitotta a társaság gyöngyösi információs irodáját.

Ez egyben azt jelenti, hogy a cég garanciát vállal a gyár környezetbarát működésére; annál is inkább, mert az elmúlt időszakban több millió dollárt költöttek a környezetbarát gyártási technológiák továbbfejlesztésére - közölte.

Ugyancsak Gyöngyösön kap helyet az Apollo Tyres Európai kutatás-fejlesztési központja is, továbbá az a céljuk, hogy a gyöngyösi üzem váljék az Apollo Tyres európai bázisává - tette hozzá.

Az Apollo Tyres 200 millió eurós beruházással gumiabroncsgyárat kíván építeni a Gyöngyösi Ipari Park területén, a gyár a tervek szerint 900 munkahelyet teremt a térségben. Az indiai cég vezetője elmondta, hogy négy közép-európai ország közül esett a választásuk Magyarországra. A döntést elősegítette Gyurcsány Ferenc miniszterelnök januári Indiában tett látogatása is.

Azzal kapcsolatban, hogy több helyi civil szervezet környezetvédelmi aggályainak adott hangot az abroncsgyár telepítése kapcsán, illetve a Fidesz népszavazás kezdeményezését helyezte kilátásba, Neeraj Kanvara hangsúlyozta: a környezetvédelem iránti elkötelezettségüket jelzi, hogy az indiai kormány számos környezetvédelmi díjjal ismerte el az Apollo Tyres eredményeit. Példaként említette: kötelezettséget vállaltak arra, hogy 2009-től kiiktatják a technológiából az aromás olajokat és a policiklikus szénhidrogéneket. Ugyanakkor olyan eljárásokat, például gáz és szélerőművet alkalmaznak, amelyek csökkentik a gyártás energiafelhasználását - szögezte le az üzletember.

Az általuk képviselt minőséget bizonyítja, hogy több mint 60 országban értékesítik termékeiket és 1,5 millió gumiabroncsot adnak el évente Európában. Partnereik között olyan autóipari cégek találhatóak, mint a GM, a Skoda, a Toyota, vagy a Nissan. Hozzáfűzte: az a törekvésük, hogy 3-5 százalékos részesedést szerezzenek az európai gumiabroncs piacon.

Közlése szerint a környezetvédelmi engedélyen kívül immár valamennyi szakhatósági engedély a rendelkezésükre áll. Vagyis reményei szerint decemberben megkezdődhet a beruházás, és 2010 közepén megindulhat a gyártás.

Ugyanakkor kutatási-fejlesztési központjukban egyelőre 60 magasan képzett szakembernek adnak munkát. Ennek érdekében már tárgyalásokat folytattak a Miskolci Egyetemmel a gumiipari szakképzés közös megindításáról - mondta Neeraj Kanvara.

A Fidesz gyöngyösi önkormányzati frakciója népszavazással kívánja megakadályozni az általa környezetkárosítónak tartott beruházást, ám a város jegyzője megtagadta az aláírásgyűjtő ívek hitelesítését.

Ezzel kapcsolatban Hiesz György a város szocialista polgármestere korábban úgy nyilatkozott, szerinte egyértelműen nem a környezetvédelmi aggályok, hanem politikai szándék vezeti a Fideszt. A referendummal, közel 3 ezer munkahelyet, mintegy 90 milliárd forintnyi, a helyi vállalkozásoknak is munkát biztosító beruházást tesznek kockára. Ugyanakkor a fejlesztés elmaradásával elveszne az előkészítésére fordított 300 millió forint, az ipari park átalakítására pályázaton elnyert 300 millió forint, illetve elmaradna évi mintegy félmilliárd forint iparűzési, építményadó és személyi jövedelemadó bevétel - tette hozzá.

Tatár László a Fidesz frakcióvezetője viszont azzal érvelt, hogy Gyöngyös és Mátra környezete annyira túlterhelt, hogy a térség nem visel el újabb szennyezőforrást.
  • 2022.12.01CX-Ray hálózatelemzés online workshop Szeretnéd tudni, hogy kik a véleményvezérek, mentorok, talentek, szakértők, információforrások, kiégés szélén állók, elkötelezettek, elszigeteltek vagy potenciális vezetők a szervezetben? Részletek Jegyek
  • 2022.12.01CX-Ray elégedettség felmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.03.03HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter