Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 10 éve

Megszorítás: nem lesz leépítés az ombudsmanoknál

Jövőre egyaránt százmillióval csökken mind az Alkotmánybíróság, mind az ombudsmani hivatalok költségvetési támogatása, de a testületek, ha nehézségek árán is, ki tudják gazdálkodni az elvonást. Úgy tűnik, nem lesz leépítés - közölték az érintettek.

Százmillióval csökken az Alkotmánybíróság jövő évi költségvetése az ideihez képest, de a testület működése biztosított - közölte az Alkotmánybíróság az MTI érdeklődésére.

Százmillióval, mintegy 6 százalékos arányban csökken az ombudsmanok költségvetése is jövőre az idei évhez képest. Az Országgyűlési Biztosok Hivatalának vezetője úgy vélekedik: az ombudsmanok nehézségek árán, de el tudják látni jogvédő feladataikat jövőre is.

Az ombudsmanok költségvetésének 80 százaléka bérköltség, a többi üzemeltetés. A jövő évi megszorítások miatt azonban nem lesz leépítés, mivel a hivatal megpróbálja a szükséges összeget kigazdálkodni - tette hozzá Péterfalvi Attila.

A kérdés az, hogy például a vidéki vizsgálatok, kihelyezett panasznapok, vagy az olyan projektek, ahol külső szakértőkre van szükség, miként gazdálkodhatók ki az ideinél szűkösebb jövő évi költségvetésből - magyarázta Péterfalvi Attila.

MTI/Magyar Nemzet
Follow hrportal_hu on Twitter