Megjelent: 9 éve

Melyek a legkeresettebb szakmák?

Az év elejéhez képest kelendőbbek lettek a piacon a szakmunkások, a gazdasági, illetve pénzügyi területen elhelyezkedni szándékozók, valamint a logisztikai, beszerzési és szállítmányozási pozíciókra pályázók – írja egy kutatásra hivatkozva a Népszabadság.

images

A pályakezdők, a gyakornokok illetve a munkatapasztalattal még nem rendelkező fiatalok számára meghirdetett állások növekedtek a legnagyobb ütemben a második negyedévben a megelőző három hónap kínálatához képest - állapítható meg a Jobinfo.hu álláspiaci felméréséből, amely az áóprilistól június végéig tartó időszak alatt az internetes portálokon feladott mintegy kilencvenezer új hirdetés adatait dolgozta fel.

Az év elejéhez képest kelendőbbek lettek a piacon a szakmunkások, a gazdasági, illetve pénzügyi területen elhelyezkedni szándékozók, valamint a logisztikai, beszerzési és szállítmányozási pozíciókra pályázók. Ezekben a kategóriákban húsz százalékkal több állás várt betöltésre, mint 2011. első negyedévében. A legnagyobb meglepetést a közigazgatásban meghirdetett álláshelyek drasztikus, 89 százalékos csökkenése okozta a felmérés készítőinek. De nem jobb a helyzet az oktatási, illetve az egészségügyi álláslehetőségek terén sem, ebben a kategóriában 70 százalékos a kínálat szűkülése. S a helyzet csak romolhat, amennyiben a közoktatási törvény átdolgozott koncepciója zöld utat kap, hiszen a kötelező óraszámemelésekkel a pedagógusok kilenc százaléka válhat egy csapásra feleslegessé. Ezzel párhuzamosan felértékelődik a testnevelőtanári diploma, amit a tornaórák számának kötelező növelése magyaráz.

Népszabadság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter