Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

Mennyi szabadság jár 3 gyerekkel való gyed után?

Szeretnék segítséget kérni szabadságom kiszámításában. Első gyermekem születésétől, 2011. 09-03-tól 2012.02.17-ig tgyáson, 2012.02.18.-2013.09.03-ig gyeden, majd 2013.09.04- 013.10.29-ig táppénzen voltam, majd 2013.10.30-án megszületett második gyermekem, így ismét tgyást kaptam 2013.10.30-tól 2014.04.15-ig, majd ezt követően 2014.04.16-2015.10.30-ig ismét gyed illetett meg, majd 2015.10.31-től jelenleg is gyesen vagyok. Szeretnék visszamenni korábbi munkahelyemre gyes mellett teljes munkaidőben. Kérdéseim a következők lennének: - jár-e a korábbi gyed és a tgyás közötti táppénzes időszakra szabadság részemre? - a gyermek után járó pótszabadság abban az évben is időarányosan jár, amikor megszületett a gyermek? Mert munkáltatóm részarányosan számolta, de több helyen is azt olvastam, hogy abban az évben teljesen jár gyermekekként 2 nap, hiszen ha valaki december utolsó napjaiban születik, akkor arányosan nem járna neki, törvény szerint pedig megilleti.

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

Az Mt.115.§(2) bekezdése alapján a munkában töltött idő alapján jár. Ennek minősül a tgyás teljes ideje, és a fizetés nélküli szabadság első 6 hónapja. A keresőképtelenség szintén munkában töltött időnek minősül. A gyermekek után járó szabadságot nem kell arányosítani. Tekintettel ugyanakkor arra, hogy az adott években bizonyos időszakokban volt jogosult szabadságra, így a jogosító időszakokhoz viszonyítottan viszont arányosítani kell a szabadságát. Össze kell adni a 20 nap alapszabadságát, a gyermekek után járó pótszabadságokat és az így megkapott számot kell arányosítani. Ezt ennél egyszerűbben nem tudom elmagyarázni J

Aki válaszol:

Munkajogi szakértő - Kéri Ádám

A jogi egyetemet 2001-ben fejeztem be (ELTE). Ezt követően európai uniós képzéseken vettem részt, majd 2004-től az Egyesült Államokban tanultam amerikai jogot.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a kerdes@hrportal.hu címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre dr. Kéri Ádám ügyvéd és Dr. Bán Gergely ügyvéd, a Bán és Karika Ügyvédi Társulás alapítója válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a UCMS Group ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Farkas András, a nyugdíjguru szakértője válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

Follow hrportal_hu on Twitter