Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Mercedes-gyárbővítés: a Daimler nem cáfol

A Daimler szóvivője nem erősítette meg, de nem is cáfolta a Napi Gazdaság értesülését, amely szerint a kecskeméti Mercedes üzem évi termelési kapacitását 2015-re a jelenlegi 150 ezer duplájára tervezi bővíteni.

"Igen, az igaz, hogy tudnánk bővíteni a gyártósorokat, erről azonban nem született döntés" - nyilatkozta a Daimler szóvivője a Reuters hírügynökségnek csütörtökön.

A kecskeméti üzemben a Mercedes-Benz új kompakt generációjának első képviselője, a B-osztály készül. A stuttgarti Daimler konszern 2008 júniusában jelentette be, hogy 800 millió eurós beruházással üzemet létesít Magyarországon az új generációs Mercedes-Benz A- és B-osztályú modellek gyártására.

A B-osztály gyártása 2011 szeptemberében indult meg Németországban a Daimler rastatti üzemében és a kocsi novemberben került a szalonokba. A Daimler a B-osztályú modellre azóta több mint 100 ezer megrendelést kapott és a július közepi adatok szerint 70 ezret értékesített.

Magyarországon a kocsiból a sorozatgyártás március 29-i beindítása óta július elejéig tízezer darabot állítottak elő. Kecskeméten naponta közel 200 B-osztályú modell készül el. Az év második felében megkezdődik az új négyajtós kupé, a CLA próbagyártása is.

A kecskeméti gyár bővítésével kapcsolatos találgatásokra valószínűleg a rastatti üzem tervezett kapacitásbővítése szolgáltatott okot. Dieter Zetsche a Daimler elnöke, a Mercedes-Benz vezérigazgatója július közepén jelentette be, hogy a jövő év végéig a Daimler 600 millió eurót fordít a németországi Rastattban lévő üzemének bővítésére, és bevezetik a harmadik műszakot, hogy ki tudják elégíteni az A- és B-osztályú kocsik iránti növekvő keresletet.

Az A-osztály értékesítése június közepén kezdődött meg és a Daimler egy hónap alatt, július közepéig 40 ezer megrendelést kapott az autóra.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter