Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Mezőgazdasági Start Munkaprogram Hajdúböszörményben

Sikeres a Start Munkaprogram mezőgazdasági növénytermesztési programeleme Hajdúböszörményben: az idén a tavalyinál tízzel többen, hetvenen termesztenek szántóföldi növényeket 34,3 hektáron - közölte Fórizs László (Fidesz), a város alpolgármestere csütörtökön, amikor a maguk termelte növényekkel jutalmazták a legeredményesebb dolgozókat.

Az önkormányzat a Nemzeti Földalaptól (NFA) kapott földterületen foglalkoztatja a Start Munkarogram keretében az embereket. A Start mintaprogram mezőgazdasági növénytermesztési programelemének egyik fontos célja, hogy a munka világából időlegesen kikerült embereket, ezen belül is a mezőgazdasági munkát szerető helybelieket, értékteremtő munkában foglalkoztassák - jegyezte meg Hajdúböszörmény alpolgármestere.

Fórizs László elmondta: a program keretében 25 hektáron takarmánykukoricát, 9,3 hektáron pedig jelentős kézi munkaerőt igénylő zöldséget, illetve csemegekukoricát termelnek.

A szántóföldi területen 15 féle, rendkívül munkaigényes növényi kultúrát, többek között makói vöröshagymát, burgonyát, sárgarépát, petrezselymet, fűszerpaprikát, retket, céklát, zöldbabot, uborkát és csemege kukoricát termesztenek.

A megtermelt zöldségekből az önkormányzat által fenntartott intézmények konyháit látják el jó minőségű, friss zöldségekkel, a többit, valamint a takarmánykukorica teljes mennyiségét értékesítik.
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter