Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Miért mondott le Schiffer András?

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője a párt országos politikai tanácsának szombati ülésén lemondott posztjáról. A politikus az MTI-nek megerősítette a hvg.hu hírét. Indoklásként közölte, stratégiai ügyekben nem érzett kellő támogatottságot maga mögött.

Schiffer András a párt többi vezető testületéből is távozik, és a tisztújításokon sem pályázik semmilyen posztra, de képviselői mandátumát egyelőre megtartja. Indoklásként közölte, stratégiai ügyekben nem érzett kellő támogatottságot maga mögött, valamint "az ellenem irányuló támadások, illetve a kiszivárogtatások kapcsán úgy éreztem, hogy a bizalmi légkör megroppant". Arra a kérdésre, hogy távozása hogyan befolyásolhatja az LMP sorsát, azt felelte, egyetlen párt sem lehet egyszemélyes.

Az LMP egy másik képviselője, Kaufer Virág január elején közölte a nyilvánossággal, hogy február elsején visszaadja képviselői mandátumát. Azt mondta, úgy érzi, hogy többet tehet az utcán, a közösségekben, mint a parlamentben.

Pénteken az MTI birtokába került Scheiring Gábor levele, amelyet a párt frakciójának, illetve választmányának írt. A levél szerint a politikus a következő kilenc hónapban doktori disszertációjának szenteli idejét, és február elsejével lemond a párt gazdasági kabinetjének vezetéséről. A képviselő azt írja, mandátumát egyelőre megtartaná, heti egy napot tud politikával foglalkozni, fizetésének "ennek megfelelő részét", négyötödét felajánlja a pártnak, de ha ez párttársainak nem elfogadható, képviselői mandátumát is szívesen visszaadja.

A képviselő jelzi, kilenc hónapja maradt arra, hogy megírja cambridge-i doktoriját, és hosszú töprengés után úgy döntött, ezt meg is teszi. Sorai szerint döntésének hátterében ott van az is, hogy már nem tud őszinte hittel dolgozni LMP-s képviselőként.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter