Milliárdokat kaphat a kecskeméti Mercedes gyár "/>
Megjelent: 10 éve

Milliárdokat kaphat a kecskeméti Mercedes gyár

A kormány döntése alapján öt cég, 29 beruházása után kaphat összesen mintegy 27,8 milliárd forint közvetlen, vissza nem térítendő támogatást a gazdasági tárcától - adta hírül a Napi Gazdaság.

Ebből a legtöbbet a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kaphatja, miután közel 800 millió euróért felépítette a kecskeméti gyárát. Ezt az a támogatási szerződés határozza meg, amely szerint 2008. szeptember és 2013 vége között összesen 22,15 milliárd forintban részesül a vállalat.

Ezért több mint 300, elsősorban diplomás és technikusi végzettséggel rendelkező szakember és 2500 munkás juthat munkához.

Egymilliárdos támogatáshoz juthat a Robert Bosch Kft., 9,2 milliárd forint beruházása révén, és ennél kevesebbet, 300 millió forintot kaphat a Temic Telefunken Microelectronic Hungary Kft., amely emellett hétmilliárdot fektet be.

Akad olyan vállalat, amelyik már be is jelentette, hogy mihez kezd a támogatással: a PCP Zöldenergia Zrt. országszerte 25 helyszínen létesít új, környezetbarát technológiával működő, egyenként ötmilliárd forintba kerülő üzemet a műanyag hulladék speciális feldolgozására. A Szemes Invest Kft. pedig turisztikai és szolgáltatóközpontot hozna létre 2012 végéig, a rájuk eső 300 millió forintból.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter