Megjelent: 10 éve

Milyen területen folytatják az SZDSZ-es politikusok?

Két rendszerváltó párt sem jutott be az Országgyűlésbe, az egyik az SZDSZ, amelynek tagjai közül többen teljesen visszavonulnak, mások tanítással, néhányan ingatlancégekkel, egyesek pedig műsorvezetéssel próbálkoznak - írja a Népszava.

Horn Gábor, az SZDSZ volt ügyvivője már négy éve eldöntötte, hogy 2010-től abbahagyja, így már régebb óta készül a civil életre. Jelenleg is a Republikon Intézet egyik vezetője és munkatársa, de emellett más terveket is szövöget a jövőre nézve. A szabadelvű intézet munkájában való részvétel mellett "szeretnénk néhányan létrehozni egy magánegyetemet" - fogalmazott a Népszavának.

Kevésbé távolodik el a politikától Fodor Gábor, aki elmondta, hogy tervei szerint a jövőben is változatlanul tanít majd az egyetemen.

Az SZDSZ szétesése miatt nem jutott be Béki Gabriella sem, aki korábban kijelentette, hogy ha visszatekint az elmúlt húsz évre, sokat romlott a parlament jogalkotó, törvényhozó tevékenysége, és nagyon sokat romlott a parlamenti képviselői munka lehetősége, mert leginkább a "mameluk képviselőre" van igény, aki nem okoz gondot a frakcióvezetőjének a maga különvéleményével, aki nem csinál lelkiismereti problémát abból, hogy mit is kell megszavaznia.

Kuncze Gábor 2008 tavaszán jelentette be, hogy a Bia-Projekt Ingatlanforgalmazó Zrt. felügyelőbizottsági elnökeként folytatja pályáját, a parlamenti politizálástól pedig 2010-től vonult vissza.

A Szabad Demokraták Szövetségének egykori elnöke akkor a Deutsche General Bautól kapta a felkérést, amit rögtön el is fogadott. Emellett a Klubrádióban vezet műsort, de ez csak hetente egy alkalmat jelent.

Népszava
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
50 milliárd forintos pályázat hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak

A kiírásra az 5 és 249 fő közötti munkavállalót foglalkoztató vállalkozások nyújthatnak be pályázatot. Teljes cikk

Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk