Megjelent: 10 éve

Minimum jövedelmet a szegénység ellen

"Minden EU-tagállam polgárai számára biztosítani kell a tisztességes megélhetéshez szükséges minimum jövedelmet." - mondta Göncz Kinga az után, hogy az Európai Parlament szerdán elfogadta a minimum jövedelemről szóló saját kezdeményezésű jelentést - jelenti az Országos Sajtószolgálat.

"Az Európai Unióban 85 millió embert fenyeget a szegénység, és sokan kényszerülnek bizonytalan vagy alacsonyan fizetett állásokba, ami növeli a létbizonytalanságot, csökkenti a tisztes megélhetés esélyét. Ha a tagállamok komolyan gondolják azt a kötelezettségvállalásukat, hogy 2020-ra 20 millióval csökkentik a szegénységi szint alatt élők számát, akkor konkrét lépéseket kell tenniük, például biztosítva mindenki számára a létfenntartáshoz szükséges minimum jövedelmet" - hangsúlyozta Göncz Kinga, Európai Parlamenti Képviselő.

A parlamenti jelentés szorgalmazza, hogy a jó példákat átvéve egymástól, a tagállamok fogadjanak el a minimum jövedelem garantálására vonatkozó előírásokat a szegénység és a társadalmi kirekesztés megelőzése céljából. A minimum jövedelem mértéke legalább az átlagjövedelem 60 százaléka legyen - javasolják a képviselők, akik egyúttal fölkérik az Európai Bizottságot, hogy vizsgálja meg egy európai szintű minimum jövedelem bevezetésének a lehetőségét.

Göncz Kinga sajnálatosnak nevezte, hogy a parlament többsége nem állt a szocialisták, a zöldek és az egyesült baloldal indítványa mögé, és nem szavazta meg egy, a tagállamok számára kötelező erővel bíró keret-jogszabály megalkotásának a szükségességét.

Göncz Kinga, aki több mint egy tucat módosító indítványt nyújtott be a jelentéshez, a szegénységi szintet csökkentő, egyik leghatékonyabb intézkedésnek nevezte a munkaerőpiacra való szabad bejutás biztosítását.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter