Megjelent: 9 éve

Minimum jövedelmet a szegénység ellen

"Minden EU-tagállam polgárai számára biztosítani kell a tisztességes megélhetéshez szükséges minimum jövedelmet." - mondta Göncz Kinga az után, hogy az Európai Parlament szerdán elfogadta a minimum jövedelemről szóló saját kezdeményezésű jelentést - jelenti az Országos Sajtószolgálat.

"Az Európai Unióban 85 millió embert fenyeget a szegénység, és sokan kényszerülnek bizonytalan vagy alacsonyan fizetett állásokba, ami növeli a létbizonytalanságot, csökkenti a tisztes megélhetés esélyét. Ha a tagállamok komolyan gondolják azt a kötelezettségvállalásukat, hogy 2020-ra 20 millióval csökkentik a szegénységi szint alatt élők számát, akkor konkrét lépéseket kell tenniük, például biztosítva mindenki számára a létfenntartáshoz szükséges minimum jövedelmet" - hangsúlyozta Göncz Kinga, Európai Parlamenti Képviselő.

A parlamenti jelentés szorgalmazza, hogy a jó példákat átvéve egymástól, a tagállamok fogadjanak el a minimum jövedelem garantálására vonatkozó előírásokat a szegénység és a társadalmi kirekesztés megelőzése céljából. A minimum jövedelem mértéke legalább az átlagjövedelem 60 százaléka legyen - javasolják a képviselők, akik egyúttal fölkérik az Európai Bizottságot, hogy vizsgálja meg egy európai szintű minimum jövedelem bevezetésének a lehetőségét.

Göncz Kinga sajnálatosnak nevezte, hogy a parlament többsége nem állt a szocialisták, a zöldek és az egyesült baloldal indítványa mögé, és nem szavazta meg egy, a tagállamok számára kötelező erővel bíró keret-jogszabály megalkotásának a szükségességét.

Göncz Kinga, aki több mint egy tucat módosító indítványt nyújtott be a jelentéshez, a szegénységi szintet csökkentő, egyik leghatékonyabb intézkedésnek nevezte a munkaerőpiacra való szabad bejutás biztosítását.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter