Megjelent: 8 éve

Mobil alkalmazással az éhezés és a pazarlás ellen

Lezárult a Telenor Magyarország 18-25 éves fiataloknak kiírt, Mobillal egy jobb világért! című pályázata, amelyben társadalmi kihívások mobiltechnológia segítségével történő megoldására vártak ötleteket. A győztes Kálmán Kristóf lett, aki decemberben Oslóban képviselheti hazánkat Telenor Youth Summiton és részt vehet a Nobel-békedíj átadáshoz kapcsolódó rendezvényeken.

A Telenor Csoport által kezdeményezett pályázatra másfél perces YouTube videókkal lehetett jelentkezni. A zsűri által legjobbnak ítélt, Falatnyi segítség című pályázat készítője Kálmán Kristóf, az ő okostelefonos alkalmazás ötlete egyszerre két globális problémát, a pazarlást és az éhezést enyhítené.

A közösségi funkcióval ellátott alkalmazással egyrészt kisebb pénzadományokat lehetne éhező családokat segítő helyi szervezeteknek felajánlani, másrészt pedig nyomon lehetne követni a felhasználók által szemétbe dobott étel mennyiségét, ezzel is kevesebb pazarlásra és tudatosabb fogyasztásra sarkallva őket.

„A Telenor számára kiemelten fontos, hogy a mobiltechnológiát a társadalmi kihívások megoldásának szolgálatába állítsa. Kristóf ötletét azért találtuk kiemelkedőnek, mert egyszerre két, globális szinten is jelentős problémát igyekszik enyhíteni a mobiltelefonok segítségével: megkönnyíti a háztartások tudatos és környezetbarát működését és egyúttal a rászorulókon is segít." - idézi a cég közleménye Kutas István vállalati kommunikációs igazgatót, a zsűri egyik tagját.

A nyertes kiválasztásában társai voltak: Al Ghaoui Hesna Príma Primissima díjas újságíró, riporter, a közszolgálati televízió szerkesztő-műsorvezetője, Trokán Nóra színésznő, Varró Szilvia Pulitzer-emlékdíjas újságíró, az X Kommunikációs Központ igazgatója és Varga G. Gábor, a Népszabadság újságírója, a DUE Médiahálózat intézőbizottságnak vezetője.

A zsűri döntése alapján tehát Kálmán Kristóf képviselheti Magyarországot 2013. december 9-11. között az Oslóban megrendezendő Telenor Youth Summiton, ahol megismerkedhet a Nobel Békeközpont és a Telenor képviselőivel, részt vehet a Nobel-békedíj átadásával kapcsolatos rendezvényeken. Ötletét és a világ jobbítását célzó szemléletét kreatív workshopokon oszthatja meg és közösen fejlesztheti a többi Telenor-országból érkezett kreatív fiatallal. A csúcstalálkozó után a fiatalok pályázatait bemutatják az oslói Békeközpontban és a jövő évi barcelonai Mobile World Congress eseményen is.

A pályázat nyertese, Kálmán Kristóf elmondta: „Pszichológiát végzett marketing hallgatóként olyan területen szeretnék dolgozni, ahol hozzá tudok járulni ahhoz, hogy valóban jobb legyen a világ. Az alkalmazásom ötlete onnan származik, hogy egy bolt felett lakom ahol többször látni, hogy mások a kuka tartalmából élnek. Egyszer kíváncsiságból megnéztem, hogy mi van a kukában: tele volt becsomagolt, még jó, csak éppen megnyomódott ételekkel a kenyértől a gyümölcsökig. Azt szeretném, ha a vásárlók tudatosságának növelésével és a mobil app segítségével az el nem fogyasztott ételek közvetlenül, vagy egy szervezet közvetítésével, a rászorulókhoz kerülhessenek, és ne a kukába.”
  • 2021.05.12SAP Human Experience Summit Miért fontos, hogy a vállalatok a munkavállalókat helyezzék tevékenységük középpontjába? Hogyan növelhető a kollégák hatékonysága és elkötelezettsége egy világméretű járvány idején? Ezekre a kérdésekre is választ ad az SAP Human Experience Summit. A közép-kelet-európai régió HR-eseinek szóló rendezvény interaktív virtuális élményt kínál független és SAP szakértők előadásaival, valamint vállalatok vezetőinek kerekasztal-beszélgetéseivel. A konferencia ingyenes, csupán regisztálni kell. Csatlakozik? Részletek Jegyek
  • 2021.05.13 Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban Olyan vezetőknek és (kulcs) munkatársaknak, (HR) controllereknek, HR-eseknek, pénzügyi szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a HR munka hatékonyságát, eredményét mérni, számolni, és ezt begyakorolni szeretnék. Ajánljuk továbbá mindazoknak, akik a munkaerő elemzésének, értékelésének vállalati standardizálását, és mérésének elvét és gyakorlatát megismerni szeretnék. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter