Megjelent: 4 éve

50 új munkahely Nyíregyházán

Két és fél milliárd forintból bővíti nyíregyházi üzemét a felvonóalkatrészeket és liftkabinokat gyártó olasz érdekeltségű Sematic Hungária Kft.

A szabolcsi megyeszékhely ipari parkjába 2008-ban betelepült cég a jelenlegi üzemcsarnokát fejleszti és a gyártáshoz szükséges új technológiákat telepít.


A fejlesztés során a cég teljesen automatizált, 60 méter hosszú, darabonként 3 millió euróba kerülő gépeket vásárol, amelyek segítségével előre fóliázott lemezdarabokból kész liftajtókat készítenek. A 2,5 milliárd forint összköltségű beruházás során a jelenlegi 130 fős munkavállalói állományt további 50 ember felvételével bővítenék.


A Sematic Hungária Kft. tervei szerint már augusztusban elkezdődhet a termelés az új csarnokban, a létszámbővítést pedig egy év alatt hajtják végre. A multinál szó van további bővítésekről és azt sem tartja kizártnak, hogy az új ipari parkban is csarnokot épít - derül ki a város honlapjáról.


Az olaszországi vállalatcsoport 2008-ban 5 millió euróból építette fel nyíregyházi gyártócsarnokát (MTI).


2013. február 15.

  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek