EU  kulfold 
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 8 hónapja

A brit ellenzék is korlátozná a keleti bevándorlást

Lehetővé kell tenni az Európai Unió új tagállamaival szemben érvényesíthető átmeneti munkavállalási korlátozások időtartamának meghosszabbítását - mondta szerdán az ellenzéki brit Munkáspárt vezetője.


Ed Miliband a London Business School üzleti főiskolán elmondott beszédében szükségesnek nevezte a hét évben maximált átmeneti időszak rendszerének felülvizsgálatát. A brit baloldal legnagyobb parlamenti pártjának miniszterelnök-jelöltje szerint az egyes EU-tagállamoknak a jelenleginél "sokkal nagyobb rugalmasságot" kell biztosítani, és ennek részeként lehetővé kell tenni számukra, hogy szükség esetén "akár jelentősen" meghosszabbíthassák az átmeneti korlátozások időtartamát.


Ne járjon azonos állami segítség


Miliband szerint mindemellett a brit szociális jóléti rendszer hozzáférhetőségét is felül kel vizsgálni. A brit lakosság elismeri, hogy Nagy-Britanniának haszna származik az EU-bevándorlók munkájából, azt azonban nem fogadja el, hogy az újonnan érkezőknek pontosan ugyanolyan hozzáférési jogaik legyenek a jóléti ellátórendszerhez, mint azoknak, akik egész életükben fizették a társadalombiztosítási hozzájárulást - mondta a Munkáspárt vezetője.


Az unión belüli munkaerő-áramlás szabályozásának szigorításában a kormányzó brit Konzervatív Párt és a Munkáspárt gyakorlatilag azonos álláspontot vall. (MTI)


2014. március 13.

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
December 31-ig működik a Monster.hu állásportál

Budapest, 2018. szeptember 3. - A Monster Magyarország Kft. tulajdonosa, a finnországi  székhelyű Alma Career Oy üzleti és stratégiai okokból a magyar... Teljes cikk

Milyen jogviszonyban vállalhatunk nyári diákmunkát? Általános tudnivalók és tanácsok (1.)

A nyári diákmunka – mindenféle jövedelemszerző tevékenységhez hasonlóan – adóköteles tevékenység. Ez az egyik közös tulajdonság a számos... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek

    Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár