Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 8 hónapja

Munkába állt Vanda, az első magyar üzleti asszisztens

A Telekom telefonos ügyfélszolgálatán a hagyományos nyomógombos menürendszert nyáron virtuális üzleti asszisztens váltotta fel.

A cég közlése szerint a mesterséges intelligencia alapú, magyarul beszélő VANDA fogadja a beérkező hívásokat, megérti a hívó ügyfél szándékát, és az alapján a legkompetensebb szakértőhöz irányítja a hívást. A Telekom a T-Systems Magyarországgal közös fejlesztésben vizsgálja a rendszer továbbfejlesztésének lehetőségeit, így a jövőben az ügyfélszolgálat területén segíthet.

Vanda működésbe lépésével nyár óta kiváltották a nyomógombos menüt. Az automatizált rendszer olyan feladatokat is elvégez, mint a kiegészítő mobildíjcsomag értékesítése, mobilegyenlegről információadás, vezetékes szolgáltatásra vonatkozó hibabejelentés kezelése, valamint a folyamatban lévő megrendelésekről státuszinformáció adása.

Méry Katalin, a Magyar Telekom ügyfélszolgálati igazgatója szerint manapság egyre nagyobb igény mutatkozik az azonnali ügyintézés lehetőségére. Hozzátette: további fejlesztésben is gondolkodnak: a jövőben VANDÁ-t már érzelmi intelligenciával ruháznák fel, és képes lesz a rendszer kommunikációban idomulni ahhoz az érzelmi szinthez, amelyet az ügyfél hangjából megállapít.


Follow hrportal_hu on Twitter

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár