Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 6 éve

Munkahelyteremtés kreatívoknak

Többek között nyomdász, textiltervező, képző- és zeneművész, kézműves számára nyújthat rendkívüli előnyöket, hogy Pécsett a helyi kreatív ipar szereplőire 60 milllió forintot tudtak elkölteni, írja a PécsMa.

Pécs mellett Genova, Ljubljana, Lipcse és Gdansk is részt vett abban a három éve útjára indított projektben, amely a Creative Cities, azaz Kreatív Városok címet kapta. Ennek során azért dolgoztak a résztvevők, hogy a városokban rejlő kreativitást hatékonyan, érdekesen és széleskörűen mutassák be, hozzák lendületbe a helyben meglévő érdekelteket, s alkossanak fejlesztési tervet számukra.

Pécsen összesen több mint hatvanmillió, teljes egészében az unió által biztosított forrást használtak fel a helyi, egyébként egyre jelentősebb kreatív vállalkozások egy ernyő alá szervezésére, mondta Girán János, a polgármesteri hivatal kabinetvezetője. A cél az, hogy a helyi kreatív ipar szereplői kapcsolatba kerüljenek, együtt dolgozzanak, fejlődjenek és közben egy kulturális alapú városrész alapjai is megszülessenek.

Kézzelfogható eredmény, hogy létrejött az úgynevezett KOHÓ - CoWorking House - a Koller utcában, ahol rendszeresen tudnak találkozni, projekteket kidolgozni a szereplők. Emellett a munkaügyi központ két projekttel is hozzájárul a kreatív ipari vállalkozások munkahelyteremtéséhez azzal, hogy negyven munkahely létrehozását segíti.

PécsMa
Follow hrportal_hu on Twitter