Megjelent: 10 éve

Munkáltatói adómegállapítás: június 10. a határidő

Fontos feladat vár az elkövetkező napokban a - dolgozók személyi jövedelemadó-bevallását kiváltó - munkáltatói adómegállapítást felvállaló foglalkoztatókra, adja hírül az InfoRádió.

A munkáltatónak a kitöltött 09M29-es sorszámú lapokat legkésőbb 2010. június 10-ig kell eljuttatnia a bevallást benyújtó adóügyében illetékes APEH-igazgatóságához. A nyomtatvány kizárólag elektronikus formában érhető el, és az adómegállapítást kizárólag elektronikus úton lehet továbbítani az adóhatósághoz.

A dokumentum elkészítésének előfeltétele, hogy a magánszemély jogosult legyen a munkáltatói adómegállapítás választására, és korábban a 09NY29-es számú nyilatkozatban kérte is a munkaadóját az szja (és a különadó) megállapítására. Továbbá a munkavállalónak vagy a bevételt folyósítónak - amennyiben szükséges volt - egy sor igazolást is át kellett adnia az adómegallapítást elkészítő munkáltató számára legkésőbb március 20-ig - olvasható az APEH tájékoztatójában.

Pénzcentrum/InfoRádió
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter