Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Munkaügyi kapcsolatok: mediátorra lenne szüksége a Hankooknak

A kormány társadalompolitikai kabinetje napirendre tűzi a munkaügyi kapcsolatok rendezettségének kérdését; Kiss Péter társadalompolitikai miniszter ehhez gyűjtött tapasztalatokat pénteken Dunaújvárosban, ahol a Dunaferr, a papírgyár és a Hankook szakszervezeti képviselőivel folytatott megbeszélést.

images

Az eszmecserét követően Kiss Péter újságíróknak elmondta: azért kérte a találkozót a térség három legnagyobb foglalkoztatójának érdekvédelmi képviselőitől, hogy a munkaügyi kapcsolatok rendezettségéről tájékozódjon a magas ipari kultúrával és erős szakszervezetekkel rendelkező cégeknél. "Látható módon, az eltérő kultúrák jelentős hatással vannak a munkaügyi kapcsolatok mibenlétére" - fogalmazott.

Mint mondta, a papírgyárban a szakszervezeti képviselők véleménye szerint is mintaszerű együttműködés alakult ki az osztrák cégtulajdonos és az érdekvédelem képviselői között.

A Dunaferrnél - bár az acélgyártás piaci viszonyai óriási feszültséget jelentenek - a menedzsment és a szakszervezet belső vitái a hazai törvényes keretek között és korrekt módon folynak.

A Hankooknál viszont a koreai tulajdonos és a menedzsment képviselői folyamatos vitában vannak. A szakszervezetek rendelkezésére áll minden eszköz annak kifogásolására, " ha a menedzsment egy része nem a rendezett munkaügyi kapcsolatokra törekszik, hanem azokat frontvonalnak tekinti" - mondta Kiss Péter.

Hozzátette: nagy szükség van azokra a munkahelyekre, amelyeket a Hankook teremtett és fejlesztési elképzeléseinek megvalósításával teremt, de a cég sikere a rendezett munkaügyi kapcsolatokon is múlik. Ezért e téren változásra van szükség.

A társadalompolitikai miniszter elmondta, hogy még korábban ajánlotta a cég menedzsmentjének és szakszervezetének, hogy kérjenek fel mediátort - közvetítőt - a köztük levő vita lefolytatására és rendezésére.

Úgy vélte, hogy ez - bár a törvények nem kötelezik rá egyik felet sem - mintegy jószolgálati előfeltétele volna a megállapodásnak, a rendezett munkaügyi kapcsolatok megteremtésének. A szakszervezet elküldte az erre vonatkozó nyilatkozatát, a cégtől viszont nem kapott választ.

Mint mondta, még mindig van lehetőség lépéseket tenni azért, hogy a gumiipari szakszervezet és annak képviselői törvény adta joguknál fogva megfelelően kampányolhassanak az üzemi tanács választása előtt.

Roy Katalin a Hankook PR menedzsere az MTI érdeklődésére elmondta: a cégnél zavartalan az üzemi tanácsi választásokra való készülődés, a kampányolás miatt senkit nem ér retorzió. Ő úgy tudja, hogy a mediátort nem a cégnek és a szakszervezetnek, hanem az arra illetékesnek kell kijelölnie.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Így nő egy 30 fős elemzőközpont csaknem hetvenszeresére

A Morgan Stanley budapesti irodája, amely az elmúlt 14 évben 30 fősről 2000 embert foglalkoztató globális központtá nőtt, idén is folytatja a... Teljes cikk

Rabok is gyártják majd a MÁV-dolgozók cipőit

Egy 40 fogvatartottat is foglalkoztató cég nyerte a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. mintegy 42 ezer munkavédelmi és egyéb lábbeli gyártására kiírt tenderét. Teljes cikk

Az Apple sosem tér vissza a járvány előtti munkarendhez

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója szerint a home office hatására hosszú távon is új munkavégzési szokások maradnak fenn a cégnél. Jelenleg az... Teljes cikk