Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Munkaügyi kapcsolatok: mediátorra lenne szüksége a Hankooknak

A kormány társadalompolitikai kabinetje napirendre tűzi a munkaügyi kapcsolatok rendezettségének kérdését; Kiss Péter társadalompolitikai miniszter ehhez gyűjtött tapasztalatokat pénteken Dunaújvárosban, ahol a Dunaferr, a papírgyár és a Hankook szakszervezeti képviselőivel folytatott megbeszélést.

images

Az eszmecserét követően Kiss Péter újságíróknak elmondta: azért kérte a találkozót a térség három legnagyobb foglalkoztatójának érdekvédelmi képviselőitől, hogy a munkaügyi kapcsolatok rendezettségéről tájékozódjon a magas ipari kultúrával és erős szakszervezetekkel rendelkező cégeknél. "Látható módon, az eltérő kultúrák jelentős hatással vannak a munkaügyi kapcsolatok mibenlétére" - fogalmazott.

Mint mondta, a papírgyárban a szakszervezeti képviselők véleménye szerint is mintaszerű együttműködés alakult ki az osztrák cégtulajdonos és az érdekvédelem képviselői között.

A Dunaferrnél - bár az acélgyártás piaci viszonyai óriási feszültséget jelentenek - a menedzsment és a szakszervezet belső vitái a hazai törvényes keretek között és korrekt módon folynak.

A Hankooknál viszont a koreai tulajdonos és a menedzsment képviselői folyamatos vitában vannak. A szakszervezetek rendelkezésére áll minden eszköz annak kifogásolására, " ha a menedzsment egy része nem a rendezett munkaügyi kapcsolatokra törekszik, hanem azokat frontvonalnak tekinti" - mondta Kiss Péter.

Hozzátette: nagy szükség van azokra a munkahelyekre, amelyeket a Hankook teremtett és fejlesztési elképzeléseinek megvalósításával teremt, de a cég sikere a rendezett munkaügyi kapcsolatokon is múlik. Ezért e téren változásra van szükség.

A társadalompolitikai miniszter elmondta, hogy még korábban ajánlotta a cég menedzsmentjének és szakszervezetének, hogy kérjenek fel mediátort - közvetítőt - a köztük levő vita lefolytatására és rendezésére.

Úgy vélte, hogy ez - bár a törvények nem kötelezik rá egyik felet sem - mintegy jószolgálati előfeltétele volna a megállapodásnak, a rendezett munkaügyi kapcsolatok megteremtésének. A szakszervezet elküldte az erre vonatkozó nyilatkozatát, a cégtől viszont nem kapott választ.

Mint mondta, még mindig van lehetőség lépéseket tenni azért, hogy a gumiipari szakszervezet és annak képviselői törvény adta joguknál fogva megfelelően kampányolhassanak az üzemi tanács választása előtt.

Roy Katalin a Hankook PR menedzsere az MTI érdeklődésére elmondta: a cégnél zavartalan az üzemi tanácsi választásokra való készülődés, a kampányolás miatt senkit nem ér retorzió. Ő úgy tudja, hogy a mediátort nem a cégnek és a szakszervezetnek, hanem az arra illetékesnek kell kijelölnie.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A Lidl Magyarország is emeli a béreket 2020-ban

A Lidl Magyarország 7,3 milliárd forintot fordít az idén béremelésre - írják közleményükben. Teljes cikk

Kiemelten fontos a Mátrai Erőmű dolgozóinak megtartása

Bizottság létrehozását kezdeményezi a Mátrai Erőmű átalakításával kapcsolatban az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az ügyben... Teljes cikk

Visszavásárolják az alapítók a Prohuman lengyel tulajdonrészét

A lengyel Work Service és a Prohuman magyar alapítói - akik eddig is vezették a céget - tavaly megállapodást kötöttek a Prohuman lengyel kézben... Teljes cikk