Megjelent: 8 éve

Nagyot drágult a magyar munkaerő

2012 negyedik negyedévében a magyar munkaerő egy órányi költsége volt az egyik, mely a legnagyobb mértékben drágult előző év azonos időszakához képest.

Az uniós statisztikai hivatal pénteken tette közzé a negyedik negyedévre vonatkozó számait a munkaerőköltséget változásáról. A statisztika mind a bér, mind pedig nem a bérjellegű költségeket figyelembe veszi, így az eurózóna és a teljes Unió átlagában is egyaránt 1,3 százalékkal emelkedett az egy órára jutó munkaerőköltség előző év azonos időszakához képest. Ezen belül a bérjellegű terhek mindkét viszonylatban 1,4 százalékkal növekedtek, az egyéb terhek az eurózónában 1, az EU27-ben 1,2 százalékkal emelkedtek.

Ha megnézzük a statisztika szerint Magyarországon milyen változás következett be, akkor a bérjellegű költségek 4,6, az egyéb terhek pedig 6,3 százalékkal lettek magasabbak 2012 utolsó negyedévében. Ez összevonva végül 4,8 százalékos egy órányi munkaerő-drágulást eredményezett, aminél magasabbat nem sokat találni.

A rangsorunk összeállítása után kiderült, hogy a magyar 4,8 százalékos éves drágulás a negyedik legmagasabb az Unióban. Ennél nagyobb drágulást csak Bulgáriában (5,1 százalék), Észtországban (6,7 százalék) és Romániában (7,6 százalék) regisztrált a statisztikai hivatal. Ebből pedig már arra is következtetni, hogy a visegrádi országok körében a magyar munkaerő drágult leginkább. A versenyhátrány ráadásul jelentősnek is nevezhető, hiszen a négy ország közül a második legnagyobb mértékben utánunk a szlovák munkaerő egy órája drágult, mégpedig 3 százalékkal (1,8 százalékpontos differencia). A lengyel 1,8, a cseh pedig 1,4 százalékkal került többe a tavalyi negyedik negyedévben.

Mindezekkel szemben volt olyan ország is az Unióban, ahol egyenesen csökkenést regisztráltak. A spanyol munkaerő egy órája 3,4, a szlovéné pedig 2,1 százalékkal lett olcsóbb 2011 utolsó három hónapjához viszonyítva. Cipruson, Máltán és Olaszországban pedig mindössze fél százalék körüli drágulást regisztráltak.

munkaerokoltseg


Érdemes még kitérni a versenyszektor adataira is, mely esetben hazánkban a bérjellegű kiadások 6,3, a nem bérjellegűek pedig 7,5 százalékkal emelkedtek az Eurostat szerint. Ez összesítve 6,5 százalékos drágulását eredményezték az egy órára jutó munkaerőnek, ami azt is jelenti egyben, hogy ez a második legmagasabb változás. Ennél nagyobb mértékben csak az észt versenyszektor egy órára jutó munkaerőköltsége emelkedett 2012 utolsó negyedévében. A visegrádi ország esetében egyébként a szlovák versenyszektorra 2,6, a lengyelre és a csehre egyaránt 1,9 százalékos drágulást közölt a statisztika.

Az Unióban az egyik legelőnyösebb változás Máltán következett be, ahol a munkaerőköltség egy órára 0,9 százalékkal lett kevesebb, míg a szlovén munkaerő 0,7 százalékkal lett olcsóbb.

uzleti
  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter