Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Négyszáz közmunkást foglalkoztat a Nyírerdő Zrt.

Négyszáz közmunkást foglalkoztat Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 60 ezer hektár nagyságú állami erdőterületén a Nyírség Erdészeti (Nyírerdő) Zrt. - közölte a nyíregyházi székhelyű társaság vezérigazgatója az MTI-vel.

Az áprilisban indult, 365 millió forint értékű közmunkaprogramban hét hónapos foglalkoztatási lehetőséget kaptak a térség hátrányos helyzetű, tartós munkanélküliséggel küszködő állástalanjai - mondta Kaknics Lajos.

A Zrt. vezetője kiemelte: a közmunkások eddig több, mint 90 ezer órát töltöttek el általános erdőművelési feladatok ellátásával, 21 ezer órát dolgoztak a csemeteültetvényekben, 110 ezer hektáros területen végezték el az akác- és nyárfaerdők nyesését, valamint 200 hektáron a vágástakarítási teendőket. Megtisztítottak továbbá 50 ezer méter hosszú erdei utat és útpadkát, illetve sok illegális szemétlerakó helyet számoltak fel, közel 900 köbméter hulladékot gyűjtöttek össze. Közreműködtek emellett az erdei padok, esőbeállók és játszóterek eszközeinek javítási munkálataiban is.

A vezérigazgató megemlítette, hogy a napi nyolc órás munkáért a minimálbérnek megfelelő, havi 69 ezer forintot fizetnek a közmunkásoknak. Ezen felül havonta hatezer forint érkezési utalványt kapnak, illetve tűzifa-ellátmány és természetesen munka-, valamint védőruha is megilleti őket.

A Nyírerdő Zrt. 20 százalékos önerő (73 millió forint) biztosításával járult hozzá a 365 milliós foglalkoztatási költséghez, 152 millió forintot a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, 140 millió forintot pedig a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. biztosított.

Kaknics Lajos szólt arról is, hogy a program részeként hatvan közmunkás ősszel képzésen vehet részt, erdőművelő, motorfűrész-kezelő és kisgépszerelő végzettséget szerezhet. Ezzel az érintettek munkaerő-piaci elhelyezkedési esélyeit igyekeznek javítani, hogy a szakképesítéssel könnyebben találjanak állást maguknak.
  • 2021.05.12SAP Human Experience Summit Miért fontos, hogy a vállalatok a munkavállalókat helyezzék tevékenységük középpontjába? Hogyan növelhető a kollégák hatékonysága és elkötelezettsége egy világméretű járvány idején? Ezekre a kérdésekre is választ ad az SAP Human Experience Summit. A közép-kelet-európai régió HR-eseinek szóló rendezvény interaktív virtuális élményt kínál független és SAP szakértők előadásaival, valamint vállalatok vezetőinek kerekasztal-beszélgetéseivel. A konferencia ingyenes, csupán regisztálni kell. Csatlakozik? Részletek Jegyek
  • 2021.05.13 Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban Olyan vezetőknek és (kulcs) munkatársaknak, (HR) controllereknek, HR-eseknek, pénzügyi szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a HR munka hatékonyságát, eredményét mérni, számolni, és ezt begyakorolni szeretnék. Ajánljuk továbbá mindazoknak, akik a munkaerő elemzésének, értékelésének vállalati standardizálását, és mérésének elvét és gyakorlatát megismerni szeretnék. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter