Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 15 éve

Négyszer több pénz a főnöki irodára - Német felmérés a munkakörülményekről

A szervezet egy év alatt 101 irodaberendezési projektjét értékelte ki. A megbízó cégeknél a vezető irodájára átlagosan 11 ezer eurót költöttek, míg a munkatárs szobájára 2900 eurót. Egy ügyvezetőre és elnökségi tagra átlagosan 39 négyzetméternyi hely jut, míg a beosztottakra csupán 16 négyzetméter.

Nagy cégek: drágább főnöki iroda

A tanulmány készítői megállapították, minél nagyobb a cég, annál több pénzt adnak ki a főnök irodájának csinosítására: ez az összeg az 500 főnél több alkalmazottat foglalkoztató vállalatoknál 14 ezer euró, 30 százalékkal több, mint a kis és közepes vállalatok vezetőinél. A nagy cégeknél a kollégák irodájára személyenként 2500 euró jutott, 500 euróval kevesebb, mint a kis és közepes cégeknél.

Média, tanácsadás: szerény vezetői tér

Az iparágak összevetéséből kiderül, a gépgyártásban, acéliparban, hajógyártásban tevékenykedő cégeknél a legnagyobb a főnök irodája (több 50 négyzetméternél). A média, adótanácsadás, vállalati tanácsadás vezetői viszont 20-30 négyzetméter közötti térrel is beérik. Az alkalmazottak irodája, illetve egy főre jutó tér nagysága minden területen átlagosan 16 négyzetméter. A legtöbbet, 22 ezer eurót az energiaipari vállalatok vezetői irodáira költöttek.

Tanácsadói vélemény: Távol-Keleten kisebb fényűzés

"Nemzeti kultúrától, a cégvezető személyétől, a vállalat piaci helyzetétől, a cég tevékenységi körétől és az irodákban folyó munkától, az ott megforduló partner- és ügyfélforgalomtól is függ a főnökök és a beosztottak irodájának nagysága, különbsége, így nehéz általánosságban véleményt formálni", mondta a hírt értékelve Dr. Szöllősi Ágnes, a HR Development Személyzeti Tanácsadó Iroda ügyvezető igazgatója. Szöllősi Ágnes úgy vélte, Távol-Keleten funkcionálisabbak, praktikusabbak, kevésbé fényűzőek a vezetői irodák, hiszen a hierarchikus szintet, a tiszteletet a viselkedésben, a szervezetben elfoglalt pozícióban fejezik ki. Németországban a főnök többet költ az iroda kinézetére, jelezve, ki áll a hierarchia tetején, mennyire gazdag a cég, és az ügyfelek vélt igényeit is igyekeznek kielégíteni. Persze ettől eltérések mindenhol vannak.

A túl nagy különbség szemet szúr

Ha túl nagy a különbség a főnök és a munkatársak munkakörülményei között, az szemet szúr nemcsak az ott dolgozók, de a partnereknek és az ügyfeleknek is, és ez biztosan nem válik a cég hasznára. Az sem javítja a dolgozók hangulatát, ha költségcsökkentésre hivatkozva munkatársakat bocsátanak el, míg a főnök sok pénzért felújíttatja vagy bővítteti az irodáját.

Általánosságban elmondható, hogy annál a cégnél, ahol sem pozitív, sem negatív irányba nem túlzó, hanem egészséges mentalitás, jó üzleti szellem a jellemző és minőségi munka folyik, ott a munkatársaknak nem kell a vezetők irodájával foglalkozni. Az ilyen munkahelyekről persze az is elmondható, hogy a vezető ügyel arra, hogy a beosztottak is megfelelő munkakörülmények között dolgozhassanak - jegyezte meg Szöllősi Ágnes.

Karácsony Zoltán
Follow hrportal_hu on Twitter