Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 9 éve

Nem jár elbocsátással a háromszintű adóhatóság

Nem sérül az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) személyi állománya a szervezetben bekövetkező változás miatt. Októbertől elsejétől működnek ugyanis az adóhatóság megyei igazgatóságai - tudta meg a Magyar Nemzet.

Ezzel létrejön a központi hivatalból, a regionális főigazgatóságokból és a megyei igazgatóságokból álló háromszintű adóhatóság.

Az APEH közlése szerint a szervezeti változtatás nem jár semmilyen hátránnyal az ügyfelekre nézve, és "az APEH személyi állományában meglévő értékek sem sérülnek".

Az APEH központi hivatala a továbbiakban elvi, szakmai irányítómunkát végez, míg a regionális főigazgatóságok ellátják a megyei igazgatóságok szakmai-törvényességi felügyeletét, összehangolják és szabályozzák azok munkáját.

Október elsején létrejönnek az APEH különös hatáskörrel rendelkező szervei: a Kiemelt Ügyek és Adózók Főigazgatósága, amely a Kiemelt Adózok Igazgatósága és a Kiemelt Ügyek Igazgatósága útján látja el feladatát a Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent rendeletmódosítás szerint.

MTI/Magyar Nemzet
Follow hrportal_hu on Twitter