Megjelent: 6 éve

Nem kapnak fizetést a lázadó területen élő közszolgák

A tanárok, orvosok és a nyugdíjasok is hiába várják a fizetést és a nyugdíjat Kijevből, miközben a lázadó államalakulatoktól nem kapnak semmit - tudósít az InfoRádió.

Moszkva szerint az ukrán kormány katonai offenzívára készül Kelet-Ukrajnában és ezért fagyasztotta be a lázadó területeken élő, de papíron még ukrán állampolgár közalkalmazottak fizetését.

A Kelet-Ukrajna szakadárok uralta területein élő tanárok és orvosok azt mondják: már hetek óta nem fizette őket a kijevi kormány, amikor szombaton hivatalosan is bejelentette, hogy nem számíthatnak tőle pénzre.

A lázadóktól ugyan volt, aki kapott egy egyszeri juttatást, de szeparatistáknak nincs olyan bevételük, amiből fizetéseket tudnának folyósítani.

Donyeckben az orvosok és kórházi dolgozók hónapok óta nem kaptak pénzt, és a külföldön el nem ismert, úgynevezett Donyecki Népköztársaság egészségügyi minisztere azt mondja: nincs meg az adminisztrációs rendszer, ami ezt biztosítaná.

InfoRádió
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter