Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 7 éve

Nem könnyű bekerülni a multinacionális vállalatokhoz

A felszámolások és a magas munkanélküliség időszakában sok vállalatnak jelentheti a túlélést, ha sikerül beszállítóként szerepet vállalnia egy Magyarországon működő nagyvállalatnál. Nem könnyű azonban bekerülni a multinacionális vállalatokhoz - írja a Napi Gazdaság.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) szerint azért is szükség van a Beszállítói Programra, mert a kisvállalkozások nehezen tudnak üzleti kapcsolatot teremteni a multinacionális cégekkel.

Bár a HITA szerint a magyar cégek többsége technikailag, technológiailag jól felszerelt, és erősek a kreativitásban, a rugalmasságban, a technológiai megoldások kidolgozásában és a fejlesztésében, a minőségmenedzsment, versenyképes árképzés és a magas szintű műszaki nyelvtudás terén vannak még hiányosságok. A szervezet szerint ezen kívül a kooperációban is fejlődniük kell a cégeknek.

Sok multihoz alapból nehéz a bekerülés, mivel az anyacég már rendelkezik egy globális hálózattal, amelyen nem változtatnak. Jó hír, hogy a Magyarországon dolgozó multinacionális cégek elégedettek magyar beszállítóikkal.

Napi Gazdaság
Follow hrportal_hu on Twitter

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár