Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 4 éve

Nem lehet kényszer a vasárnapi munkavégzés

Más területre is kiterjesztenék a vasárnapi munkavégzés tilalmát, a boltzár csak az első lépés volt, mondta szokásos péntek reggeli rádióinterjújában a kormányfő.

A miniszterelnök szerint korai a vasárnapi zárva tartás ügyében állást foglalnia a kormánynak. Orbán is osztja azt a véleményt, hogy a vasárnapnak pihenőnapnak kell lennie, annak kell maradnia. Ahogy fogalmazott - lehetőség lehet, de kényszer nem lehet a vasárnapi munkavégzés. A miniszterelnök szerint a vasárnapi boltzár csak az első lépés volt, azon dolgoznak, hogy más területre is kiterjesszék vasárnapi munkavégzés tilalmát. Igaz, ezzel a munkával lassan haladnak - tette hozzá.

A kormány hétfői ülésén tárgyal az egy éve bevezetett vasárnapi boltzár következményeiről - ezt a jelentést nyilvánosságra is hozzák, ezt követően lehet döntéseket hozni - fogalmazott a miniszterelnök.

A kormány hétfőn tárgyalja 2017-es költségvetés tervezetét, ekkor látom majd egészében a javaslatot, de már most elmondható, hogy a jövő évben (is) mindenki "léphet egyet előre".
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter