Megjelent: 12 éve

Nemzeti ünnepen is dolgoztatnák a call centereseket

images

Suhajda Attila, a Magyar Outsourcing Szövetség elnöke a Világgazdaságnak nyilatkozva elmondta, óriási jelentőséggel bír a nemzeti ünnepeket érintő törvénymódosítás, különösen olyan gazdasági válság esetén, mint a mostani. A szolgáltatásexport, a külföldre nyújtandó szolgáltatások az elmúlt tíz évben egyre nagyobb súllyal etnek latba a magyar gazdaságban. Számos call center jött például létre, amelyeknél komoly kiesést jelent az az elavult szabályozás, amely miatt nemzeti ünnepnapokon nem szolgáltathatnak - magyarázta az elnök.

Suhajda hangsúlyozta, hogy a jelenlegi világgazdasági helyzetben több vállalat is költségcsökkentésre kényszerül, ezért is lényeges a változtatás. Amellett, hogy vonzóbbá válik tőle Magyarország a külföldiek szemében, azt a jelentőségteljes üzenetet is hordozza, amely szerint hazánk képes alkalmazkodni a globalizált piac nyújtotta körülményekhez.

A Magyar Outsourcing Szövetség elnöke szerint egy évnyi lobbitevékenységükbe került, hogy létrejöjjön ez a módosítás, el kellett ugyanis magyarázni a jogalkotóknak, hogy megváltozott a termelési forma, s már nem lehet egy a nemzetállami viszonyokhoz mereven ragaszkodó munkajogi környezettel talpon maradni. A módosítás körülbelül több tízezer embert érint Magyarországon.

Világgazdaság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter