Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Nemzetközi fejlesztői konferenciát tart Budapesten a Prezi és a Ustream

Több mint 900 IT-fejlesztő és mérnök részvételével tart nemzetközi konferenciát Budapesten két sikeres, Magyarországról indult startup, a Prezi és a Ustream.

Az április 23-25 között rendezett Craft Konferencia célja, hogy bemutassa, hol jár és merre tart a fejlesztői szakma; mindezt olyan előadókkal, akik szakterületük világszerte elismert művelői. Ezek a szakemberek jórészt olyan konferenciákon adnak elő, amelyek a magyarországi fejlesztőknek (földrajzilag vagy anyagilag) nem elérhetőek, ezért a Ustream és a Prezi Budapestre hozta őket, és a külföldi konferenciákhoz képest lényegesen olcsóbban tette őket elérhetővé - olvasható a konferenciáról kiadott közleményben.

Az előadók között van többek között Douglas Crockford, a JavaScript "atyja", Bruce Eckel, aki a mai napig az egyik legnépszerűbb Java és C++ könyv szerzője, Dan North, aki világszinten elismert szakértő, Gojko Adzic, a minőségi fejlesztés egyik fő szószólója, és Jeff Hodges, aki a Twitter berkein belül épít elosztott rendszereket, amelyekkel a feladatok és számítások egyszerre több számítógépen, párhuzamosan, transzparens történnek.

Hodicska Gergely, a konferencia főszervezője, a Ustream fejlesztési vezetője az MTI-nek csütörtökön elmondta: első alkalommal rendezik meg a Craft konferenciát, amely az eddigi legnagyobb, a Ustream által rendezett konferencia. Az eseményen 53 előadó vesz részt, naponta 25 előadást tartanak, szerdán pedig workshopok voltak. Több mint 900 résztvevőt várnak az eseményre, akikből 300 a külföldi vendég; van, aki az Egyesült Államokból érkezett.

A fejlesztési vezető kiemelte, hogy 2015-ben is meg szeretnék rendezni a konferenciát, amellyel kapcsolatban számos fejlesztési irányt lát: a jövőben szeretnék bevonni a szakmai közösségeket, felsőoktatási intézményeket, és céljuk az is, hogy - mind az előadók, mind a résztvevők között - növeljék a nők arányát.

Faix Csaba, a társszervező Prezi PR-vezetője az MTI-nek elmondta: a Prezi azért kezdett bele a konferencia szervezésbe, mert egyfelől szerette volna elhozni Budapestre a szakma legjobb előadóit, hogy azok is meg tudják őket hallgatni, akiknek nincs pénzük elutazni Londonba vagy Berlinbe emiatt. Segíteni szerettek volna abban is, hogy a magyar, illetve a Magyarországon dolgozó mérnökök találkozzanak egymással és a legjobb előadókkal. Ez annyira jól sikerült, hogy mostanra nem csak magyar, hanem egyre több külföldi jön a konferenciára - mondta Faix Csaba.

Faix Csaba szerint a konferencia kiváló lehetőség, hogy a Prezinél dolgozó mérnökök előadjanak, elmondják, hogy ők min dolgoznak éppen, így a szakma nem csak a Prezit ismeri meg, hanem az ő nevüket is, ami segíti őket a karrierépítésben.
  • 2022.08.24Babér Szeminárium Közelít a tanulmányi időszak, ezzel együtt pedig megszaporodnak a szakképzési munkaszerződéssel, tanulószerződéssel, hallgatói munkaszerződéssel, a duális képzéssel és a tanulók foglalkoztatásának lehetőségeivel kapcsolatos szakmai kérdések is. Augusztus 24-én a BaBér meghívott előadója, Greskóné Koller Krisztina gyakorlati példákon keresztül ad árnyalt képet a témáról online előadása során. Részletek Jegyek
  • 2022.09.16HR és Munkajog modul I.: A munkaviszony keletkezése / Beléptetés Kettő az egyben: egyszerre HR és munkajogi megközelítésben: a munkaszerződés, általános magatartási követelmények, adatvédelem és más, fontos témák neves oktatóktól, mint Berke Gyula, Bankó Zoltán. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.11.07Scrum szimuláció, avagy agilitás a gyakorlatban Hogyan tanulható meg a rugalmas vállalati működés kockázatmentesen? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook