Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Nemzetközi fejlesztői konferenciát tart Budapesten a Prezi és a Ustream

Több mint 900 IT-fejlesztő és mérnök részvételével tart nemzetközi konferenciát Budapesten két sikeres, Magyarországról indult startup, a Prezi és a Ustream.

Az április 23-25 között rendezett Craft Konferencia célja, hogy bemutassa, hol jár és merre tart a fejlesztői szakma; mindezt olyan előadókkal, akik szakterületük világszerte elismert művelői. Ezek a szakemberek jórészt olyan konferenciákon adnak elő, amelyek a magyarországi fejlesztőknek (földrajzilag vagy anyagilag) nem elérhetőek, ezért a Ustream és a Prezi Budapestre hozta őket, és a külföldi konferenciákhoz képest lényegesen olcsóbban tette őket elérhetővé - olvasható a konferenciáról kiadott közleményben.

Az előadók között van többek között Douglas Crockford, a JavaScript "atyja", Bruce Eckel, aki a mai napig az egyik legnépszerűbb Java és C++ könyv szerzője, Dan North, aki világszinten elismert szakértő, Gojko Adzic, a minőségi fejlesztés egyik fő szószólója, és Jeff Hodges, aki a Twitter berkein belül épít elosztott rendszereket, amelyekkel a feladatok és számítások egyszerre több számítógépen, párhuzamosan, transzparens történnek.

Hodicska Gergely, a konferencia főszervezője, a Ustream fejlesztési vezetője az MTI-nek csütörtökön elmondta: első alkalommal rendezik meg a Craft konferenciát, amely az eddigi legnagyobb, a Ustream által rendezett konferencia. Az eseményen 53 előadó vesz részt, naponta 25 előadást tartanak, szerdán pedig workshopok voltak. Több mint 900 résztvevőt várnak az eseményre, akikből 300 a külföldi vendég; van, aki az Egyesült Államokból érkezett.

A fejlesztési vezető kiemelte, hogy 2015-ben is meg szeretnék rendezni a konferenciát, amellyel kapcsolatban számos fejlesztési irányt lát: a jövőben szeretnék bevonni a szakmai közösségeket, felsőoktatási intézményeket, és céljuk az is, hogy - mind az előadók, mind a résztvevők között - növeljék a nők arányát.

Faix Csaba, a társszervező Prezi PR-vezetője az MTI-nek elmondta: a Prezi azért kezdett bele a konferencia szervezésbe, mert egyfelől szerette volna elhozni Budapestre a szakma legjobb előadóit, hogy azok is meg tudják őket hallgatni, akiknek nincs pénzük elutazni Londonba vagy Berlinbe emiatt. Segíteni szerettek volna abban is, hogy a magyar, illetve a Magyarországon dolgozó mérnökök találkozzanak egymással és a legjobb előadókkal. Ez annyira jól sikerült, hogy mostanra nem csak magyar, hanem egyre több külföldi jön a konferenciára - mondta Faix Csaba.

Faix Csaba szerint a konferencia kiváló lehetőség, hogy a Prezinél dolgozó mérnökök előadjanak, elmondják, hogy ők min dolgoznak éppen, így a szakma nem csak a Prezit ismeri meg, hanem az ő nevüket is, ami segíti őket a karrierépítésben.
  • 2019.10.18Office Fvck Up Day Az iroda költözés vagy átalakítás során elkövetett bakikról nem szoktunk beszélni, pedig ezekből a történetekből igazán sokat lehet tanulni. Éppen ezért 15 olyan előadót hívunk a nagyszínpadra, akik őszintén mesélnek az elbaltázott projektekről. Részletek Jegyek
  • 2019.11.14Munkajog a HR gyakorlatában Munkajogi ismeretek érthetően, rendszerezve, remek oktató tolmácsolásában! A jogszabályi naprakész tudás mellett a saját kérdéseire is választ kap. Képzésünk munkáltatói és munkavállalói oldalról is hasznos ismereteket nyújt. Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter