Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Nőtt a munkanélküliek száma Borsodban

Nőtt a regisztrált munkanélküliek száma februárban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében: csaknem 80 ezer állástalant tartott nyilván a kormányhivatal munkaügyi központja, 4200-zal többet, mint a megelőző hónapban, míg az elmúlt év hasonló időszakában 3600-zal volt kevesebb az állástalan.

A munkaügyi központ adatai szerint a nyilvántartott álláskeresők létszáma alapján számított munkanélküliségi ráta a megyében 28,1 százalékra nőtt, ez az arány januárban 1,5 százalékkal volt alacsonyabb.

A szakemberek a munkanélküliek számának növekedését főleg azzal magyarázzák, hogy a téli hónapokban hagyományosan kevesebb a betöltetlen állás, az önkormányzatok által indított közfoglalkoztatási programok pedig még alig kezdődtek el.

Február végén a legtöbb álláskeresőt Miskolcon és környékén, valamint Kazincbarcika és Ózd körzetében tartották nyilván.

A regisztrált pályakezdő álláskeresők száma 2013. februárban csaknem 10 ezer volt, mintegy félezerrel több, mint januárban.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye munkaügyi kirendeltségei az év második hónapjában 2741 új álláshelyet tartottak nyilván, a legtöbb állásajánlat valamilyen támogatási formához kötött volt.
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Fókuszban a megélhetési juttatások! A koronavírus-járvány a vállalatoknál talán a HR-es szakembereknek adta a legtöbb megoldandó feladatot. Olyan nehézségekkel kellett szembenézniük, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak. Nem maradt ki a kihívások sorából a dolgozói juttatások témája sem: a tapasztalat azt mutatta, hogy a pandémiás időszak alatt a cégek jelentős része nem tudta kiadni a juttatásokat a korábban megszokottak szerint. Egy gyorsan változó, bizonytalan piaci és jogi környezet komoly rugalmasságot igényelt és igényel a mai napig a munkáltatók részéről. A cégek számára elengedhetetlenné vált, hogy újragondolják korábban alkalmazott, bevált megoldásaikat, és olyan rendszert hozzanak létre, amelyet – az igények igen dinamikus, folyamatos változása okán – a későbbiekben is viszonylag könnyen tudnak alakítani, módosítani. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter