Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Nyit a Fiatalok Európai Állásbörzéje Budapesten

A rendezvény különleges aktualitása, hogy 2011. május 1-jétől Németországban és Ausztriában megszűnik a munkaerő-piaci korlátozás, és Svájc is megnyitja munkaerőpiacát az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott országok polgárai előtt, így a börzét követő hétfőtől már az összes tagállamban szabadon vállalhatnak munkát magyar állampolgárok - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat.

Elsősorban a vendéglátás, az építőipar, az informatika, az ipar, a kereskedelem, az egészségügy területén várják a külföldön munkát vállalni szándékozókat, de keresnek háztartási kisegítőket, idősgondozókat és animátorokat is. A börzén mintegy 25 európai munkáltató jelenik meg, és 16 ország képviselteti magát EURES-tanácsadóival, akik útmutatást nyújtanak az Európai Gazdasági Térség tagállamainak élet- és munkakörülményeiről, munkaügyi szabályozásáról, valamint tanácsot adnak az érdeklődőknek a külföldi elhelyezkedés feltételeiről. A rendezvényt előadások és workshop-ok is kísérik.

A tavalyi felmérés eredményei

A legutóbbi, tavaly őszi nemzetközi állásbörzén készített felmérés szerint a látogatók mintegy negyede 25 éves, vagy annál fiatalabb, 37 százaléka pedig 26 és 35 év közötti volt. Az érdeklődők több mint fele diplomás, és mintegy 28 százaléka szakképesítéssel rendelkező (szakmunkásképző, szakiskola, szakközépiskola, technikum) érdeklődő volt. E területen, időrendben vizsgálva az adatokat látható, hogy a középfokú végzettségűek közül egyre inkább a szakmával is rendelkezők látogatják a nemzetközi állásbörzéket.

A börzék eddigi látogatóinak körében jelentős a szálloda- és vendéglátó-ipari képesítéssel rendelkezők aránya, minden negyedik résztvevő ezen a területen szeretne elhelyezkedni. A második helyet elfoglaló "számítástechnika, műszaki, természettudomány" képzettségek folyamatosan veszítenek arányukból, jelenleg már csak 16,6 százalékot képviselnek.

A harmadik helyre a "tanár, oktató" képzettséggel rendelkezők kerültek, ezen szegmens részaránya folyamatosan nő. A legnagyobb relatív csökkenést a "fém- és gépipari szakmák, műszerészek" szakképesítés részaránya mutatja, mostanra gyakorlatilag megfeleződött a számuk.

Az állásbörzék résztvevőinek nyelvtudását illetően szembetűnő az angol nyelv magas részaránya, a résztvevők több mint háromnegyede beszél valamilyen szinten angolul, a második helyen továbbra is a német nyelv áll. A szervezők az érdeklődőknek azt javasolják, hogy hozzák magukkal angol vagy német nyelvű szakmai önéletrajzukat.
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter