Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 2 hónapja

Nyolcvan férőhelyes munkásszállás épül a Baranya megyei Bólyban

Több mint nyolcvan férőhelyes munkásszállás épült a Baranya megyei Bólyban 306 milliós kormányzati támogatás segítségével.

A négyezer lelkes Bólyon több mint félezer vállalkozás működik, annak ipari parkjában pedig 1400 ember dolgozik.

A négy épületből álló, 21 - fürdőszobával és konyhával felszerelt - önálló lakrésszel rendelkező, 83 férőhelyes korszerű munkásszállás a bólyi vállalkozások, különösen a helyi pari parkban működő cégek dolgozói számára biztosít majd szálláslehetőséget.     

A komplexumból három épület készült el mostanáig 80 férőhellyel, ezeket az egységeket adták át szerdán. A közösségi tereket is tartalmazó kiszolgáló épület várhatóan tavaszra lesz meg.  A bólyi önkormányzat beruházásában megvalósuló fejlesztés 461 millió forintos költségvetéssel készül, ebből 306 millió forintot a kormányzat biztosított.

Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a beruházás kapcsán kiemelte: a helyi munkásszállás a szakképzett munkaerőnek biztosít otthont azt szolgálva, hogy a helyi vállalkozások zökkenőmentesen működhessenek.    

A kormányzat első körben önkormányzatok, majd vállalkozások számára nyújtott és nyújt támogatást hasonló létesítmények megvalósítására. Az elgondolást hatalmas népszerűség fogadta mind a helyhatóságok, mind a gazdasági társaságok részéről, a támogatások iránt folyamatosan nagy az igény - mondta.    

A támogatott munkásszállók önmagukban is munkahelyeket teremtenek az adott településen, hiszen működtetésükhöz is dolgozókra van szükség. Bóly esetében ez négy helyi munkavállalónak biztosít lehetőséget - fűzte hozzá.  

 

  • 2022.02.01Munkaügyi adatvédelem (GDPR HR-eseknek) Blended képzésünk során a tananyag általános elméleti részét, mely tartalmazza az alapfogalmak, jogalapok és törvények összefoglalását először e-learning videó formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg. Részletek Jegyek
  • 2022.02.11X. Vezetői Best Practice Fórum A HR és a vezetés szerepe és kihívásai a jelenlegi piaci helyzetben. A jelenlegi munkaerő piaci helyzetben hogyan lehet megtalálni és kiválasztani a megfelelő mennyiségű és minőségű munkaerőt? – Hogyan lehet a tehetséges munkaerőt a céghez vonzani és megtartani? Employer Branding. A toborzás csatornái, jó gyakorlatai. Munkatárs ajánló program. Részletek Jegyek
  • 2022.03.04Szemléletváltás a toborzásban Alapítsa meg új modern HR kultúráját! 1. nap - Hatékony toborzás 2. nap - Employer Branding 3. nap - Célcsoportok meghatározása a toborzásban 4. nap - Social Media a toborzásban 5. nap - Folyamatkontroll és Projektmenedzsment a toborzásban Részletek Jegyek
  • 2022.04.22BEMUTATKOZIK A teamwork2022 Képzelj el egy olyan kétnapos csapatépítő képzést, amely minden részletében a Te vállalati csapatodról szól. Jelentkezzetek az ország első csapatépítő eseményére, amelyre háromfős vállalati csapatokat várunk! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter