Megjelent: 11 éve

OECD: az emberek harmada feketén dolgozik

Világszerte egyre több embert foglalkoztatnak minimálbérért és/vagy mindenféle társadalmi biztosítás nélkül a globális gazdasági válság miatt - írja a Világgazdaság a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerdán közzétett tanulmánya alapján.

Rekordot döntött a megfelelő munkaszerződés és társadalombiztosítás nélkül dolgozók száma a világon: világszerte az így foglalkoztatottak száma 1,8 milliárd főt érhet el, vagyis minden második dolgozót érint. Amennyiben a növekvő tendencia tovább folytatódik, 2020-ra a világ foglalkoztatottainak kétharmada lesz feketemunkás.

Az OECD szerint több mint 700 millióan vannak olyanok, akik napi kevesebb mint 1,25 dollárból (kevesebb mint egy euróból) megélni. A tanulmány szerzői a probléma megoldását a fejlett országok gyors és a szokásostól eltérő segítségétől várják, meglátásuk szerint ugyanis a szürkegazdaságban ténykedőket is biztosításban kellene részesíteni - ehhez pedig kisebb összegű hitelek nyújtását kellene biztosítani nekik. Emellett képzési programokat is sürgetnek, hogy megalapozhassák a leszakadt rétegek a saját jövőjüket.

Világgazdaság
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter