Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 éve

Ők a világ legsikeresebb üzletasszonyai

A Fortune magazin kizárólag a piaci teljesítmények alapján készítette el azt az ötvenes listát, amelyen a legbefolyásosabb üzletasszonyok szerepelnek - írja a Hvg.hu

A Fortune magazin már 18. alkalommal hozza nyilvánosságra azt a listát, amelyen a legsikeresebb üzletasszonyokat gyűjti össze. A listán 50 hölgy szerepel, akik különböző nagy cégek döntéshozói, a helyezés pedig tisztán az üzleti eredményeken múlik.

Az idei listát Mary Barra, a General Motors vezérigazgatója vezeti.

A lista második helyezettje Indra Nooyi, a PepsiCo vezérigazgatója, aki ötéves csúcsra járatta idén az italgyártó céget.

A harmadik helyezett Ginni Rometty, az IBM vezére, a negyediken pedig Mirillyn Hewson, aki a világ legnagyobb hadiipari cégének, a Lockheed Martinnak az első embere.

Bár a lista hivatalosan csak ötven nevet tartalmaz idén, bónuszként felkerült rá Taylor Swift is. A hölgy feltehetően azért került fel a Fortune üzletasszonyai közé, mert bár elsősorban énekesként ismert, de remek üzleti érzékkel rendelkezik, ráadásul egészen rebellis lépéseket is tesz, így alapvetően szembemegy a zeneiparral.

Hvg.hu
Follow hrportal_hu on Twitter