Megjelent: 4 éve

Optimista kkv-k

A megkérdezett ipari, iparhoz kapcsolódó cégek és családi vállalkozások 88 százaléka bizakodva várja a 2016-os évet és nyitott új üzleti kapcsolatokra – derült ki a Vállalkozók 42. Országos Találkozóján.

images

Volt olyan szerszámgyártó cég, amelynek jövő évi kapacitása már szinte teljesen lekötött, több gyártó és szolgáltató is bővíteni készül az újévben, és akad olyan is, aki még bizonytalan abban, hogy mit hoz vállalkozása számára 2016.

Az Együttműködő Vállalkozók Szervezetének novemberi, országos Találkozóján felmért optimista várakozást mutató eredmény kiugróan magas (88 százalék), szemben a bizonytalanok indexével (12 százalék).

„Ez annak köszönhető, hogy a mai internetre épülő világban is felismerték az emberek, hogy ha időt szánnak egymásra, személyesen találkoznak és megismerik egymást az sokkal biztosabb és mérhetőbb eredményt hoz az üzleti életben. Azoknál a cégvezetőknél fedezhető fel optimizmus, akik képesek együttműködésben gondolkodni. Az továbbra is igaz, hogy a magyar cégek várakozása vegyes. Ehhez képest azok a vállalkozások tudnak látványos eredményt elérni, akik képesek az együttműködés alapú értékesítési és vállalkozásfejlesztési módszert használni, amit az EVSZ fejlesztett és fejleszt továbbra is. Ezt bizonyítja ez a Találkozó is.” – mondta Vereb István az Együttműködő Vállalkozók Szervezetének alapítója.

Többen említették még pozitív gondolkodásuk okaként a pályázati lehetőségeket, az export értékesítés során az Euro magas árfolyamát és volt olyan is, aki az ország devizahitelének kivezetése kapcsán reméli, hogy a gazdaság stabil növekedési pályára áll.

A Találkozón még szó esett arról, hogy az Együttműködő Vállalkozók Szervezete a jövőben még közelebb kívánja hozni egymáshoz az ipari gyártó és iparhoz kapcsolódó cégeket, amelyhez már megkezdte programjának kidolgozását.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk